vrijdag 6 april 2018

Meer dan 42 kilo cocaïne onderschept in twee containers in Paramaribo - 47-Jarige ondernemer aangehouden

Met containers zouden bami en stroop worden geëxporteerd

(Bron foto: KPS)
Cocaïne gevonden in 44 ijzeren cilinders onder beide containers bevestigde twee extra balken


Het Korps Politie Suriname (KPS) bericht woensdag 4 april 2018, dat dinsdag meer dan 42 kilo cocaïne is onderschept in containers waarin bami en stroop zou worden geëxporteerd. De Douane recherche stuitte bij een controle op drugs die verborgen zat aan de onderkant van twee twintig voet containers. Deze containers werden gecontroleerd, aangezien er bami en stroop zou worden ingeladen voor de export. Waar die containers stonden vermeldt de politie niet.

Tijdens de controle merkten de douaniers op, dat onder beide containers twee extra balken waren bevestigd. Eén van de balken werd geboord om na te gaan wat erin zat. Een witte substantie die eruit kwam werd getest. De test wees uit dat het om drugs gaat.

De containers werden overgebracht naar het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex en de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname werd ingeschakeld.

Met behulp van de Brandweer zijn de vier balken verwijderd onder de twee containers. In de balken, die hol van binnen zijn, waren ijzeren cilinders geplaatst waarin de drugs was verstopt.

In totaal zijn  44 ijzeren cilinders uit de ijzeren balken gehaald. De drugs heeft een totaal gewicht van 42.400 gram. De 47-jarige ondernemer F.Sh. is in deze zaak aangehouden. Hij verklaarde dat hij de containers bij een verschepingsbedrijf had ingehuurd en niks van de drugs weet.

De cocaïne is in beslag genomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de ondernemer in verzekering gesteld. De Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten