vrijdag 6 april 2018

22 Verdachten in Ecuador aangehouden voor recente golf bomaanslagen en ontvoering van journalisten

'El Guacho, Oliver Sinisterra Front, probeert de handel in drugs langs de grens te beheersen'


Tweeëntwintig mensen zijn gearresteerd in verband met de recente golf van bomaanslagen en ontvoering van journalisten aan de grens van Colombia en Ecuador, zo heeft de Ecuadoraaanse regering bevestigd.

De laatste aanslag, die woensdag plaatsvond in de stad Quininde in de provincie Esmeraldas, leidde niet tot gewonden en schade, tweette minister van Binnenlandse Zaken Cesar Navas.

De Quininde-bomaanslag werd georkestreerd door een Ecuadoraan die de naam 'El Guacho' draagt ​​en naar verluidt probeert de handel in drugs langs de grens te beheersen, zei Navas.


'Er zijn aanwijzingen gevonden, zoals detonatiekabels, informatie over telefoons met betrekking tot dit en brandstof', tweette hij op donderdag.

Het laatste incident is nu de vijfde bomaanslag aan de noordgrens van Ecuador sinds januari, waarvan er één drie soldaten heeft gedood.

In een afzonderlijk incident werden vorige week drie Ecuadoraanse journalisten gekidnapt aan de Colombiaanse grens, wat aanleiding was tot publieke protesten. Fotograaf Paul Rivas Bravo, chauffeur Efrain Segarra Abril en schrijver Juan Javier Ortega Reyes werden op 26 maart in Esmeraldas ontvoerd. Het team van de krant El Comercio onderzocht de levensomstandigheden van mensen die getroffen zijn door de recente bomaanslagen en toenemende onveiligheid in de regio, vermoedelijk georkestreerd door El Guacho's Oliver Sinisterra Front.

Het Oliver Sinisterra Front wordt door de Colombiaanse autoriteiten omschreven als een splintergroep van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC). Het wordt geleid door El Guacho, echte naam Walter Patricio Artizala Vernaza, en heeft geen verband met de Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC) politieke partij, gevormd na de demobilisatie van de guerillla-groep.


(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten