vrijdag 6 april 2018

Ramen ingegooid gebouw van het commissariaat Marrowijne te Albina

Recente vernielingen in Albina mogelijk reactie op ordeningsmaatregelen van bestuur


Het gebouw van het commissariaat Marowijne in Albina, aan de Emmastraat, is in de nacht va woensdag op donderdag ernstig vernield, zo schrijft Starnieuws vrijdag 6 april 2018. Medewerkers werden in 's ochtends onaangenaam verrast toen zij aan het werk kwamen. Bijna  alle ramen van het gebouw zijn kapot geslagen.

De politie, die nog op geen twee minuten loopafstand is van dit gebouw, heeft als eerste de melding gehad.

Cyrano Asoitie, chef van het kabinet van de commissaris, zegt dat de schade aan de hand van begrotingen die zijn opgevraagd om de ramen te vervangen, opgemaakt zal worden.

Ook de nieuwe markt van Albina was op 29 maart het doelwit van onverlaten. De markt was nog geen drie dagen operationeel, toen getracht is deze in de as te leggen. In de vroege uurtjes werd ontdekt dat het gebouw geheel besprenkeld was met brandstof.

In de afgelopen periode zijn enkele bijzondere ordeningsmaatregelen getroffen voor Albina. Asoitie zegt dat de ordeningsmaatregelen onverkort doorgaan. 'Albina is ons visitekaart en de poort naar Europa. Het heel land zal profijt van hebben in het bijzonder Marowijne indien Albina beter op de kaart wordt gezet.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten