zaterdag 25 november 2017

Project 'Trotse Surinamer', initiatief van Melvin Bouva, gestart op Christiaan Davidschool

'Dit is het project dat vooral jongeren trots moet maken om Surinamer te zijn'

(Bron foto: Facebook/Bouva)

Het project 'Trotse Surinamer' is gisteren gestart op de Christiaan Davidschool. Dit initiatief is afkomstig van Melvin Bouva (NDP), Assembleelid èn vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. 'Dit is het project dat meer Surinamersm maar vooral jongeren trots moet maken om Surinamer te zijn. En het begint met liefde voor je land', zei Bouva. 

Voor dit project heeft Bouva een Surinaamse vlag overhandigd aan de schoolleider. Ook is een poster ontwikkeld waarop de betekenis van de kleuren van de vlag staan. Verder staat het wapen van Suriname helemaal uitgelegd er op. Ook beide coupletten van het volkslied ontbreken niet op de poster. Volgens de initiatiefnemer zijn er nog veel mensen die de betekenis van de symbolen niet kennen.



Hij geeft aan dat dit project dient als stimulans voor het vergroten van de vaderlandsliefde. 'We willen veel doen wat past binnen de idealen van de natie Suriname. Onze vlag, ons volkslied. Daar willen wij meer vorm en inhoud aan gaan geven. Vooral wat past binnen de idealen van de vlag als we praten over een gouden toekomst, als we praten over vruchtbaarheid, de liefde, progressiviteit', aldus Bouva.

Hij meent, dat middels dit initiatief de kennis op het gebied van de vlag, het wapen en het volkslied verruimd zal worden. Bouva gaf aan voldoening te hebben als hij ziet, dat er met meer respect wordt omgegaan met onze vlag en dat het volkslied vol trots wordt gezongen.


'Dat ik niet meer hoef te rijden langs een overheidsgebouw, kantoor, school en zie dat de vlag onderste boven hangt en er verlept bijstaat. Vandaar dat bij de jongeren gestart wordt met de opvoeding.'

In eerste instantie wordt het project op 15 scholen uitgevoerd in Paramaribo. In het volgende traject wordt het aantal verruimd.

Bouva zei, dat er ook Facebook-pagina is aangemaakt en dat de beweging ook van hieruit wil werken aan 'de idealen van ons vlag, wapen en volkslied zoals vaderlandsliefde, eenheid en progressiviteit onder Surinamers'.

Schoolleidster Audrey Luckham is blij met dit initiatief. Ze zei, dat tijdens de vlaggenparade de kinderen al normen en waarden worden bijgebracht. Als voorbeeld illustreert zij, dat de jongeren een aangepaste houding moeten aannemen en uit volle borst het volkslied meezingen. 'Ik denk dat de toespraak van meneer Bouva de kinderen heeft getriggerd dat ze van hun land moeten houden. Ik ben er vaker bezig met ze maar ik hoop dat als ze het nu van iemand van buiten horen ze verder gemotiveerd raken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten