zaterdag 25 november 2017

Prachtige blauwe vogelspin ontdekt in Guyana

Onderzoekers ontdekten meer dan 30 soorten die waarschijnlijk nieuw zijn voor de wetenschap

(Bron foto: Andrew Snyder)

Wetenschappers hebben een prachtige blauwe vogelspin ontdekt onder een groot aantal nieuwe soorten in Zuid-Amerika. Onderzoekers ontdekten meer dan 30 soorten die waarschijnlijk nieuw zijn voor de wetenschap tijdens een onderzoek van een maand, maart 2014, in het Kaieteur National Park (KNP) en het Upper Potaro-gebied in Guyana.

Naast de tarantula, zijn andere nieuwe soorten ontdekt, waaronder een kikker, libellen en kevers, volgens een 214 pagina's tellend rapport (zie onderaan) van het Wereld Natuur Fonds Guianas, de Universiteit van Guyana, en de Protected Areas Commission en Global Wildlife Conservation, aldus Fox News vrijdag 24 november 2017.

De tweede in een reeks rapporten over de rijke biodiversiteit van Guyana, de studie benadrukt het belang voor de regio van natuurbehoud. Het onderzoek vond plaats in maart 2014, en deskundigen stellen, dat veel soorten die werden gevonden uniek zijn voor het gebied.

'Vijftien procent van de vissen die door het team werden ingezameld, zijn endemisch voor de drainage van de Potaro-rivier, terwijl veel van de vogels, amfibieën en zoogdieren beperkte woongebieden hebben die alleen te vinden zijn in de Guyana-hooglanden en het Guyana-schild', aldus Global Wildlife Conservation in een verklaring.

Beschreven als de 'broeikas van de wereld', is het Guiana Shield een uitgestrekte rotsformatie verspreid over een deel van Noordoost-Zuid-Amerika. Naast Guyana ligt het schild in Suriname, Frans Guyana en Venezuela, evenals delen van Brazilië en Colombia.



De hoger gelegen gebieden van het schild staan ​​bekend als de Guyana-hooglanden. 'Guyana is een van 's werelds belangrijkste landen voor behoud van biodiversiteit, met het op één na hoogste percentage bosbedekking op aarde, hoge niveaus van biologische diversiteit en soorten die nergens anders te vinden zijn', zegt Global Wildlife Conservation.

'Historisch gezien werd de biodiversiteit van Guyana natuurlijk beschermd vanwege de lage bevolkingsdichtheid en het feit dat een groot deel van het land ontoegankelijk was.'

Vorig jaar kondigden wetenschappers de ontdekking aan van zeven nieuwe diersoorten in Bolivia, waaronder drie kikkers, drie hagedissen en een meerval. Ook vorig jaar werd in een rapport van het Wereld Natuur Fonds de ontdekking belicht van 163 nieuwe soorten in de Greater Mekong regio in Zuidoost-Azië, waaronder een 'Klingon Newt'.



(Suriname Mirror/Fox News/YouTube/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten