zaterdag 25 november 2017

Jong Peruaans meisje (9) zwanger gemaakt door haar verkrachter, haar stiefvader

Zwangerschap pas in vijfde maand ontdekt, te laat voor abortus



Een negen jaar jong Peruaans meisje is zwanger gemaakt door haar vermeende verkrachter - haar stiefvader -. Ze zou, naar verluidt, tot tien keer per dag seksueel zijn misbruikt. De zwangerschap van het jonge meisje werd pas ontdekt toen ze vijf maanden zwanger was en het te laat was voor haar om een ​​abortus te hebben, aldus lokale nieuwsberichten.

Het misbruik werd pas ontdekt toen haar moeder merkte, dat haar dochter een grote bobbel op haar buik ontwikkelde. Lina Violeta Julca Rios nam haar dochter van hun huis in Ventanilla, in de centrale Peruviaanse provincie Callao, naar een privé medisch centrum waar een echografie haar vijf maanden zwangerschap aan het licht bracht.



Volgens het meisje vond het misbruik plaats in het huis toen andere familieleden er niet waren en  tien keer per dag. De familie van het zwangere meisje verzocht om het volledige gewicht van de wet tegen Chambergo Tapia te laten instellen.

Ze hebben ook financiële hulp gevraagd voor de legale en psychologische ondersteuning die ze de komende maanden nodig zullen hebben, omdat van het meisje verwacht wordt dat het de baby zal dragen tot de geboorte..

De Peruaanse minister voor Vrouwenzaken, Ana Maria Choquehuanca, heeft gezegd dat er richtlijnen zijn om de daders van minderjarigen een maximale straf te geven.

(Suriname Mirror/Ojo.pe/Daily Mail/Panamericana.pe/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten