zaterdag 25 november 2017

Argentijnse president Macri haalt hard uit naar marineleiding.in vermissingszaak ARA San Juan

(Bron foto's: Twitter)
Macri kondigt aan dat hij de chef van de marine Marcelo Srur zal ontslaan


De Argentijnse regering wist pas nadat de pers alarm had geslagen, dat de onderzeeër San Juan vermist was. President Mauricio Macri heeft gisteren hard uitgehaald naar de Argentijnse marineleiding. Die heeft uit wantrouwen in eerste instantie hulp uit Brazilië, Chili en Groot-Brittannië bij het zoeken naar de San Juan geweigerd. De president kondigde aan dat hij de chef van de marine Marcelo Srur zal ontslaan.

De Argentijnse president Mauricio Macri laat de verdwijning van de al meer dan een week vermiste onderzeeër ARA San Juan grondig onderzoeken. 
'Een serieus en diepgaand onderzoek moet aan het licht brengen waarom er zich op een duikboot in perfecte technische staat blijkbaar een explosie heeft voorgedaan', zei Macri gisteren, vrijdag 24 november 2017, in zijn eerste publieke verklaring sinds de duikboot negen dagen geleden van de radar verdween.
Er moet eerst achterhaald worden wat er is gebeurd en waarom, vooraleer naar verantwoordelijken wordt gezocht.


Minister van Defensie Oscar Aguad wist pas 48 uur nadat de kapitein van de San Juan er melding van had gemaakt, dat er problemen waren geweest aan boord van het vaartuig. Ook wil hij nu weten of de duikboot, die in 1983 te water werd gelaten, nog steeds uitgerust was met zijn oorspronkelijke Duitse accu’s.

Inmiddels is zelfs bij de familieleden van de 44 opvarenden de hoop vervlogen dat hun geliefden nog levend gevonden zullen worden.

Donderdag werd bekend, dat er een explosie was waargenomen in het gebied waar de duikboot zich bevond. Bovendien heeft het vaartuig, dat tien dagen geleden voor het laatst een teken van leven had gegeven, maar een zuurstofvoorraad voor zeven dagen aan boord.

Donderdagavond laat verlieten de laatste familieleden de marinebasis waar ze wachtten op nieuws van hun geliefden. 'Op dit moment heb ik geen hoop meer dat ze terug zullen komen', verklaarde Marias Villareal, de moeder van een van de opvarenden.

(Bron: TeleSUR)
 (Suriname Mirror/De Telegraaf/Clarin/Twitter/La Nacion)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten