zaterdag 25 november 2017

'Op Curaçao is voldoende chirurgische capaciteit om gemis van chirurg te ondervangen'

Inspecteur-generaal Volksgezondheid Huurman wil dat Fa Si Oen toegang tot Sehos wordt geweigerd


Op Curaçao is voldoende chirurgische capaciteit om het al dan niet tijdelijk gemis van een chirurg - in dit geval dr. Patrick Fa Si Oen - te ondervangen, zo staat in het verweerschrift van de Inspecteur-generaal Volksgezondheid Jan Huurman in de zaak die het Advent Ziekenhuis heeft aangespannen, aldus vandaag, zaterdag 25 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

Huurman wil dat Fa Si Oen de toegang tot het ziekenhuis wordt geweigerd. Er is geen spoedeisend belang in deze zaak, aldus het verweer. 'De Inspecteur is te allen tijde bereid om met Advent te overleggen over de patiëntveiligheid. Advent behoeft slechts de documenten te overleggen waarin wordt aangegeven dat aan de voorwaarden van het rapport Klein is voldaan. Het is juist de onwil van de zijde van Advent om mee te werken aan het voldoen aan de voorwaarden.'

In de beschikking van de Inspecteur van 8 november wordt de directie van Advent Ziekenhuis opgedragen om dr. Fa Si Oen de toegang tot het ziekenhuis te ontzeggen. Omdat volgens een auditrapport van Klein de patiëntveiligheid in het Sehos in het jaar 2013 in het gedrang is gekomen door een ruzie tussen chirurgen Michel Berry en Patrick Fa Si Oen, die hiervoor in 2016, bijna drie jaar later, werden geschorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten