zaterdag 11 juli 2020

Recordoppervlakte ontbost in Amazoneregenwoud in Brazilië

Eerste 2020 3.069 vierkante kilometer Amazoneregen- woud ontbost


In Brazilië is in de eerste helft van dit jaar 3.069 vierkante kilometer van het Amazoneregenwoud ontbost. Dat berekende het Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE) op basis van satellietbeelden. 

Het gaat om een absoluut record sinds de gegevens worden bijgehouden en een kwart meer dan tijdens de eerste jaarhelft van 2019. Alleen al in juni verdween er 1.034 vierkante kilometer regenwoud. Ook dat is een record, en ruim een tiende meer dan tijdens dezelfde maand vorig jaar.

Brazilië krijgt al jarenlang veel kritiek van andere landen en natuurbehoudsorganisaties over de ontbossing van het Amazoneregenwoud en de zware bosbranden die er elk jaar tijdens het droogseizoen woeden.

De rechtse president Jair Bolsonaro, die bekend staat als een klimaatscepticus, wordt verweten dat hij weinig doet voor de bescherming van ‘s werelds grootste regenwoud. Veel branden worden aangestoken om plaats te maken voor landbouw en andere activiteiten. En hoewel dat illegaal is, lijkt het bestraffen ervan geen prioriteit te zijn voor hem.

(Suriname Mirror/Telam/Belga/Correio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten