zaterdag 11 juli 2020

Brunswijk schrijft niet één, niet twee, maar drie keer geschiedenis

Brunswijk is kortst zittende voorzitter van de Assemblee....


Het Dagblad Suriname meldt vandaag, zaterdag 11juli 2020, dat ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk recent geschiedenis schreef door als eerste persoon uit de marrongemeenschap voorzitter te worden van De Nationale Assemblee (DNA). Wanneer hij komende maandag tot vicepresident wordt gekozen, zal hij weer geschiedenis schrijven als de eerste vicepresident van marron-komaf. Maar, hij gaat dan tegelijkertijd voor de derde keer de geschiedenisboeken in. Ditmaal als de kortst zittende voorzitter van de DNA. 

Brunswijk werd op 29 juni bij acclamatie gekozen tot voorzitter van het hoogste collega van Staat en zal bij zijn installatie op 16 juli precies 17 dagen in functie zijn geweest.

In de galerij zal conform protocol wel de foto van Brunswijk worden onthuld en bijgezet en zal hij hierdoor ook prijken aan de muur van gewezen Assembleevoorzitters.

Zijn partijgenoot Marinus Bee wordt dan zijn opvolger als assembleevoorzitter. Daarvoor zullen wederom weer verkiezingen binnen het parlement moeten worden gehouden. VHP'er Dew Sharman fungeert tot dan als voorzitter, terwijl Gregory Rusland, NPS, opschuift tot fungerend DNA-vicevoorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten