vrijdag 29 november 2019

NDP: 'Aanvallen van andersdenkenden zullen geen succes hebben' - Vonnis Bouterse wereldnieuws....

'Vonnis is poging grootste partij en leden blokkade op te leggen in streven Suriname te ontwikkelen'

NDP treft voorbereidingen om Bouterse zondagochtend groots te ontvangen op de Johan Adolf Pengelluchthaven


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft vrijdagavond 29 november 2019 een spoed kaderbijeenkomst gehouden in partijcentrum Ocer naar aanleiding van de veroordeling door de Krijgsraad van NDP-voorzitter Desi Bouterse, tot een gevangenisstraf van 20 jaar in het 8 decemberproces. De NDP heeft gevraagd aan de partijleden om hun hoofd koel te houden, zo schrijven Starnieuws en de Ware Tijd.


De NDP treft voorbereidingen om president Bouterse zondagochtend groots te ontvangen op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Het staatshoofd keert die dag terug uit China. De partijstructuren hebben vrijdagavond de opdracht gekregen om mensen te mobiliseren voor de ontvangst van de president.



'Wij verwachten van u als leidinggevende van uw wijk, ressort of district dat u de mobilisatie inzet, dat is de kracht van de NDP. Wij gaan onze voorzitter een daverend welkom geven', zei Abrahams.



Hij zei te rekenen op de ondersteuning van de structuren en hij weet dat sommige personen al bezig zijn anderen te mobiliseren. Aanhangers van de partij zullen zaterdagavond vanuit Ocer en vanuit de districten vertrekken naar de luchthaven.
Volgens planning gaat de president op 2 december op staatsbezoek naar Cuba.



'Het is nooit in de wereld voorgekomen dat een zittende president wordt gevonnist. Hoe dan? Vijf maanden voor de verkiezing wordt de man veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Wij van de NDP gaan dit niet accepteren', zei Abrahams

Na de kadervergadering heeft de NDP onderstaande verklaring uitgegeven.

'Geachte besturen, leden, sympathisanten, 

Vandaag is er wederom een poging gedaan de voorzitter van de Nationale Democratische Partij een zodanig vonnis op te leggen met de bedoeling de grootste partij van Suriname en haar leden een blokkade op te leggen in haar streven Suriname te ontwikkelen. 

De aanvallen van de andersdenkenden en degenen die denken misbruik te maken van hun functie, zullen geen succes hebben. 

De voorzitter van de partij dhr. Desi Delano Bouterse verzoekt hierbij alle kameraden om rustig te zijn tot zijn aankomst in Suriname. Wij zullen op de juiste wijze antwoord geven en ten alle tijden correct handelen.
Strey de foe strey….wi no sa frede...

Hoogachtend, 

Ramon Abrahams, 
ondervoorzitter Nationale Democratische Partij 
Carolien Heilbron, secretaris van de Nationale Democratische Partij'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten