vrijdag 29 november 2019

DA'91: 'Bouterse per direct uit het ambt van president van de Republiek Suriname zetten'

'Bouterse heeft zich gediskwalificeerd om nog als leider van dit land te mogen optreden'


'Met de uitspraak van de Krijgsraad van vandaag 29 november 2019, 37 jaar na de lafhartige moord op 15 burgers van ons land, is de waarheid over de 8 decembermoorden onomstotelijk vastgelegd. Dit is een stevige basis voor elke rechtgeaarde Surinamer en een voorbeeld voor de wereld. De moord op weerloze tegenstanders uit machtswellust is on-Surinaams en hoort niet in de Surinaamse politiek, niet bij de Surinaamse samenleving.'

'Desi Delano Bouterse heeft zich met die handeling, nu onomstotelijk bevestigd middels een gerechtelijk vonnis van 20 jaar celstraf, gediskwalificeerd om nog ooit als leider van dit land te mogen optreden. 

Bovendien is met het vonnis vast komen te staan, dat D. Bouterse in overtreding is van Artikel 92 lid 1 van onze Grondwet: 

'Om tot president of vicepresident te kunnen worden gekozen moet een kandidaat: 
De Surinaamse nationaliteit bezitten 
De leeftijd van dertig jaren hebben bereikt 
Niet uitgesloten zijn van het passief en actief kiesrecht 
Geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet.'

Wij eisen dan ook dat Desi Bouterse per direct uit het ambt van President van de Republiek Suriname wordt gezet. Dit in het belang van de waardigheid van het ambt en van onze natie. 

Indien de heer Bouterse hier niet zelf toe overgaat, doen wij een dwingend beroep op de totale Nationale Assemblee om zonder uitstel het aftreden van de veroordeelde heer Bouterse te eisen conform de procedure zoals vermeld in artikel 74 van onze Grondwet. 

DA’91 herbevestigt haar onwrikbaar geloof in de rechtsstaat en roept alle burgers op dat geloof vast te houden. Recht en Waarheid maken vrij! Suriname verhef U! 

Angelic del Castilho 
Voorzitter'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten