vrijdag 29 november 2019

Ingehuurde Turkse toestel voor China-Cuba reis Bouterse in Kenia aan grond gehouden

Turkse luchtvaart- maatschappij AtlasGlobal in grote financiële problemen 

Bouterse en delegatie vlogen verder met een toestel door Chinese regering gestuurd


Het ingehuurde toestel waarmee president Desi Bouterse samen met zijn delegatie afgelopen maandag naar China vertrok, is tijdens een tussenstop in Kenia aan de grond gehouden, omdat de Turkse luchtvaartmaatschappij AtlasGlobal in grote financiële problemen verkeert. Dit bericht onder andere De West donderdag 28 november 2019.

De president en zijn delegatie moesten hun weg vervolgen met een toestel dat door de Chinese regering werd gestuurd.

Het is nog niet duidelijk hoe de president en zijn delegatie, hun weg zullen vervolgen richting Cuba.

De bemanning van het Turkse toestel kreeg tijdens de tussenstop de mededeling, dat het toestel aan de grond moet blijven, omdat alle vluchten van de luchtvaartmaatschappij zijn geschrapt tot 21 december.


De directie van AtlasGlobal zegt, dat zij moet doen aan herstructurering binnen het bedrijf. Het bedrijf heeft te maken met een financiële crisis die het gevolg is van Turkse aanslagen in 2015 en 2016. Het is niet bekend of de maatschappij na de aangegeven datum weer operationeel is.

Het personeel van de maatschappij kreeg via een e-mail het bericht dat het tot en met 16 december verlof heeft. Volgens bronnen dichtbij AtlasGlobal, heeft een aantal personeelsleden al maanden geen salaris ontvangen.

De Turkse vliegmaatschappij onderhoudt dagelijks de route tussen Amsterdam en Istanbul, waar zij een zogenoemde codeshare-samenwerking heeft met de KLM. Dit betekent, dat er een KLM-vluchtnummer op het ticket staat, maar dat de vlucht door een partner van de vliegmaatschappij, in dat geval AtlasGlobal wordt uitgevoerd.

AtlasGlobal bestaat sinds 2001 en heeft het hoofdkwartier in Istanbul. De maatschappij vliegt met een vloot van Airbus A320's, A321's en A330's naar een groot aantal bestemmingen in Turkije, Europa en het Midden-Oosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten