vrijdag 5 juli 2019

Regering vraagt Assemblee meer tijd om wijzigingen ontwerpwet Comptabiliteitswet 2017 te bestuderen

Abdoel (NDP): 'Het is zeer ingewikkelde wet, waarover uitvoerig gediscussieerd moet worden'


Bij de voortzetting van de openbare behandeling van de ontwerpwet ‘Comptabiliteitswet 2017’, gisteren in De Nationale Assemblee (DNA), heeft de regering meer tijd gevraagd om het werk af te maken, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 5 juli 2019. Na een schorsing van zo'n drie uren kwam dat verzoek van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. 'Er zijn toch wel ingrijpende veranderingen en dat vereist een paar dagen om die verder te bestuderen', zei hij.

DNA-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons, die gehoopt had de wet af te ronden, zei te begrijpen dat de regering meer tijd nodig heeft. Zij benadrukte wel, dat de regering alles in orde moet hebben voor de volgende keer dat de vergadering wordt voortgezet.

Asiskumar Gajadien (VHP) vond, dat bij de behandeling van de wet geen stap vooruit is gezet. 'Het punt waar we nu staan en het punt van het begin van de vergadering is hetzelfde. Wij hebben zoveel geld uitgegeven om vandaag bij elkaar te komen om vervolgens bij elkaar te zitten en niets gebeurt', merkte Gajadien op. Hij was het eens met Geerlings-Simons dat de regering bij de volgende vergadering wel degelijk voorbereid moet zijn.

NDP-fractievoorzitter Amzad Abdoel vond, dat er wel was gewerkt tijdens de schorsing. Hij legde uit, dat de aangebrachte wijzigingen zijn besproken met de deskundigen. 'Het is een heel technische wet met tal van artikelen. Wanneer wijzigingen worden aangebracht, moeten die weer worden gelezen met de andere artikelen. Wanneer we dat doen, zien we dat er wijzigingen moeten worden aangebracht in andere artikelen. Het is geen makkelijke wet, het is een zeer ingewikkelde wet waarover uitvoerig gediscussieerd moet worden. Daarvoor wordt tijd gevraagd, ik hou daar rekening mee.'

Aan het begin van de vergadering somde Abdoel vier voorstellen op, waarover gediscussieerd zou worden:
Alle staatsbesluiten die in de ontwerpwet worden genoemd in de vorm van het comptabiliteitsbesluit, zouden worden uitgegeven;
Voor het bestedingsplan zouden nadere regels worden vastgesteld;
De twee overgebleven artikelen van de oude Comptabiliteitswet zouden worden opgenomen in dit wetsontwerp, bij behandeling van de nieuwe aanbestedingswet weer vervallen worden verklaard; Welke artikelen treden meteen in werking bij de overgangsfase en welke op een ander moment.

Ondertussen zijn de regels voor het aanbestedingsplan en de twee oude artikelen al opgenomen in de ontwerpwet. De behandeling hiervan wordt op 9 juli voortgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten