vrijdag 5 juli 2019

Buurtbewoners woningbrand Latour kunnen beroep doen op psychische begeleiding traumateam

(Bron: http: Familienieuws.com)
Sommige bewoners hoorden de jongetjes gillen en anderen hebben de hulpeloze kinderen gezien


Als blijkt dat buurtbewoners van het ressort Latour, waar dinsdag vier jonge kinderen zijn omgekomen in een woningbrand, psychische begeleiding nodig hebben, zal een traumateam de mensen helpen. Dat zegt Henk Amstelveen, lid van dat team, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 5 juli 2019. Hij had gisteren een bijeenkomst met de bewoners. 

Sommige mensen hebben tijdens de brand de jongens horen gillen en weer anderen hebben de hulpeloze kinderen gezien. 'Nu luisteren we naar mensen en proberen ze te troosten, want sommige bewoners hebben nog slapeloze nachten, terwijl anderen nog steeds huilen over het geval. Ook kan je zien dat bepaalde mensen nog verdrietig zijn. Maar, als bewoners over drie weken nog flashbacks krijgen, zullen we ze professionele hulp bieden', zegt Amstelveen.

De mensen wordt ook voorgehouden dat deskundige hulp klaarstaat om hen te begeleiden. Ook kunnen personen worden geïdentificeerd die begeleid moeten worden. Amstelveen wordt hierin bijgestaan door twee gezondheidswerkers die zich hebben gespecialiseerd in dit soort hulp.

Dat de mensen slapeloze nachten hebben en nog steeds huilen over het voorval, wil volgens Amstelveen nog niet zeggen dat ze psychische hulp nodig hebben. 'Het geval hebben ze pas meegemaakt en als je naar deze personen luistert en je ze zegt dat je hen ondersteunt, weten ze straks om te gaan met hun gemoedstoestand', legt hij uit.

Buurtbewoners hebben gisteren kaarsen aangestoken bij het verbrande huis en enkele liederen gezongen. 'Het gaat om rouwen en dat doet me goed. Ik hoop dat het beter met mij zal gaan, want ik heb last van hoofdpijn', zegt buurvrouw Jolanda Raafenberg, die net als andere omwonenden de kinderen heeft horen gillen tijdens de brand. Zij vindt de aangeboden traumabegeleiding op zijn plaats. Raafenberg woont vlak naast het huis waarin de verkoolde lijken van de kinderen zijn aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten