dinsdag 26 maart 2019

Venezuela weer getroffen door een grote stroomstoring

(Bron foto: Reuters)
Zeker 17 van de 23 staten zijn getroffen, evenals het hoofdstedelijke district Caracas

Regering Maduro: 'Een aanval op de belangrijkste elektriciteitscentrale van het land'


Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. Dit keer zouden zeker 17 van de 23 staten zijn getroffen, evenals het hoofdstedelijke district. Het licht ging onder meer uit in het Venezolaanse parlement. 

Volgens de regering van Nicolas Maduro is er opnieuw sprake van 'een aanval op de belangrijkste elektriciteitscentrale van het land'. Sommige winkeliers in Caracas sloten vanwege de storing snel de deuren, kennelijk uit angst voor plunderaars. Ook het openbaar vervoer kwam deels plat te liggen. Bussen zaten overvol.



'Ik vraag me af hoe ik thuis moet komen, omdat er geen metro’s rijden. Ik woon in het centrum en ik heb twee uur nodig. Ik beweeg traag', zegt de 64-jarige Ana Gonzalez, die de winkel afsloot waar ze werkt.




Venezuela verkeert al een paar jaar in een zware politieke en economische crisis. Het land kent een socialistisch regime, onder leiding van president Nicolas Maduro, maar begin dit jaar riep parlementsvoorzitter Juan Gaido zichzelf uit tot nieuwe machthebber. Hij werd meteen erkend door onder andere de Verenigde Staten, die ook sancties oplegde tegen de regering van Maduro.

Tegelijk kampt het land met een hyperinflatie en grote stroomstoringen. Al meer dan 3 miljoen inwoners zijn Venezuela ontvlucht.

Ook op 7 maart werd het land getroffen door een langdurige stroomuitval. Volgens de Venezolaanse autoriteiten werd een terreurcel die ervoor verantwoordelijk was ontmanteld. Maduro verweet de Verenigde Staten toen een cyberaanval te hebben uitgevoerd, maar volgens critici is de infrastructuur gewoon slecht onderhouden. De VS steunt de aartsrivaal van Maduro, oppositieleider Guaidó.



(Suriname Mirror/El Nuevo Herald/Reuters/ANP/Belga/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten