dinsdag 26 maart 2019

Bootsman (51) verdrinkt in Surinamerivier bij oude aanmeersteiger Meerzorg

Abdoelsataar Hoesenie vermoedelijk tegen gezonken ponton bij oude aanmeersteiger gevaren


Het lichaam van bootsman Abdoelsataar Hoesenie (51) is zondag 24 maart 2019 door enkele vissers uit het water bij Meerzorg gehaald. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie Meerzorg gaat het vermoedelijk om een aanvaring. De man is vermoedelijk tegen één van de gezonken oude pontons bij de oude aanmeersteiger met zijn boot zijn gevaren, waarna de boot is gekanteld, waardoor hij te water raakte en verdronk, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Agenten kregen een telefonische melding dat een lijk van een man in de Surinamerivier nabij de oude veersteiger van Meerzorg was gesignaleerd. Het lijk werd opgevist en naar het plein langs de oever van Meerzorg gebracht.

Een eigenaar van een vissersboot en een arbeider die de rivier opgingen zagen de gekapseisde boot. Zij keerden de boot om en zagen het lichaam van de bootsman, dat zij herkenden.

De verdronken bootsman onderhield de route Meerzorg–Paramaribo. De politie van het ressort Meerzorg en de Maritieme Politie zijn belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten