dinsdag 26 maart 2019

UNDP steunt Suriname bij voorbereidingen 2020-verkiezingen

(Bron foto: NII)
Ministerie van BiZa en UNDP tekenen samenwerkings- overeenkomst


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) is weer een samenwerking aangegaan met het United Nations Development Program (UNDP). Deze samenwerking betreft capaciteitsversterking bij de voorbereiding van de verkiezingen in mei 2020, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, maandag 25 maart 2019.

'Suriname heeft een goede reputatie als land dat eerlijke en vrije verkiezingen houdt. Die naam willen wij behouden, maar wij willen ook de organisatie van de verkiezingen verbeteren', zegt minister Mike Noersalim.

De ondertekening vond maandag plaats in de vergaderzaal van de minister. De overeenkomst is ondertekend door minister Noersalim en de vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Alexis Armstrong.

Armstrong onderstreept de goede reputatie die Suriname heeft als verkiezingsorganisator. 'Democratie kan niet overleven, kan niet gedijen zonder vrije en eerlijke verkiezingen. De VN als geheel en in deze specifieke zin, de UNDP waardeert de beginselen van de democratie en daarom is het een kans voor ons om een land te steunen dat zich heeft gecommitteerd aan de beginselen van de democratie.'

Gedurende het samenwerkingsverband wordt specifiek voorzien in capaciteitsversterking, voorlichting en met name verkiezingsvoorlichting, betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld, alsook de ontwikkeling van een gedragscode voor politieke partijfinanciering. De overeenkomst eindigt in december 2020.

'Capaciteitsversterking is iets dat wij nodig hebben en ook in de nabije toekomst kunnen gebruiken', aldus minister Noersalim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten