dinsdag 26 maart 2019

Karavaan van zo'n 1.200 migranten uit Midden-Amerika en Cuba via Mexico op weg naar VS

De ongeveer 1.200 migranten afkomstig uit Honduras, Guatemala, Nicaragua, El Salvador en Cuba


Een karavaan van zo'n 1.200 migranten uit Midden-Amerika en Cuba is afgelopen weekend richting de Amerikaanse grens getrokken vanuit Zuid-Mexico, zo melden migratieautoriteiten zondag 24 maart 2019.

Het Instituto Nacional de Migración zei, dat de migranten al in Mexico waren toen ze kozen voor een karavaan in de zuidelijke stad Tapachula aan de grens met Guatemala.

Vroeg op zaterdag vertrok De grote groep mensen vertrok zaterdagmorgen vroeg naar de stad Huixtla in de zuidelijke staat Chiapas, een route gevolgd door eerdere groepen naar het noorden, zei het instituut.

Karavanen van migranten die op weg zijn naar de Verenigde Staten hebben wrijving veroorzaakt met de Amerikaanse president Donald Trump, die Mexico heeft beschuldigd van het niet aanpakken van illegale immigratie en een muur wil om mensen te verhinderen de grens te passeren.

De nieuwe regering van de linkse president Andres Manuel Lopez Obrador heeft beloofd de migratiestromen in bedwang te houden door het verkeer van mensen beter te reguleren, en door banen te bieden en mensen die willen blijven beter te betalen.

Het migratie-instituut zei dat de ongeveer 1.200 migranten afkomstig zijn uit Honduras, Guatemala, Nicaragua, El Salvador en Cuba.

(Suriname Mirror/The Yucatan Times/Reuters/Prensa Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten