dinsdag 26 maart 2019

Onafhankelijkheidsplein na Phagwa weer verworden tot afzichtelijk braakliggend zanderig veld

'Het vele afval had binnen 24 uur opgeruimd moeten worden'


Het afval dat het Onafhankelijkheidsplein na het Phagwaspektakel ontsierde is gisteren opgeruimd. Het vele afval dat vanaf donderdagnacht op het grasveld verspreid lag, had echter binnen 24 uur opgeruimd moeten worden, zegt de directeur van het Kabinet van de President, Eugène van der San vandaag, dinsdag 26 maart 2019, in de Ware Tijd.

'Als men erover klaagt, hebben ze wel gelijk. Dat was niet de afspraak', zegt Van der San. De directeur zegt dat het plein op 30 maart weer beschikbaar is voor een organisatie die activiteiten zal organiseren. De organisatie Hardcore Entertainment, die het evenement donderdag op het plein organiseerde, is volgens Van der San in gebreke gebleven door het vuil zo lang te laten liggen.

Shaike Maikoe, de motor achter Hardcore Entertainment, zegt in tegenstelling tot wat Van der San beweert, dat hij een afspraak heeft met het kabinet om het Onafhankelijkheidsplein vóór woensdag 27 maart te ontruimen van alle vuil. 'Ik zorg ervoor dat dinsdag alles wordt weggehaald. De rommel wordt ook opgeruimd. Het is een wereldproductie die wij hebben geleverd met deze show. Een ieder is er getuige van geweest, dus u moet weten dat niet alles zo snel opgeruimd kon worden.'

Volgens Maikoe is de omvang van de ontruimingsactiviteiten de reden waarom het tot maandag duurde om alle apparatuur en vuil van het plein te verwijderen. De gemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken. Maar, van het speciale koebitigras, dat in 2017 werd aangebracht op het Onafhankelijkheidsplein,is nog weinig te zien....

Districtscommissaris Mike Nerkust zegt, dat hij verwachtte dat het afval zoals afgesproken door de organisator opgeruimd zou worden. Hij zou maandagmiddag zelf een kijkje nemen of alle afval verwijderd was. Maikoe heeft beloofd dat het terrein er vandaag keurig uit zal zien. Hij zou zelf ook voorzorgsmaatregelen hebben getroffen door genoeg tonnen te plaatsen waarin mensen hun afval konden doen tijdens het evenement. Dat er toch zoveel afval gegooid is, is volgens de organisator een minpunt.

'Wij hebben Openbaar Groen ook betaald om na het evenement alles op straat netjes op te ruimen. Wij hadden ook geen glazen flessen binnengebracht, maar ze waren er toch. De enige plek die nog afval had, was het plein zelf', aldus Maikoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten