dinsdag 26 maart 2019

Venezolaans legerofficier Colombia uitgezet

(Bro foto: Twitter)
Luitenant-kolonel Pereira moest paspoorten, documenten en geld uit gesloten Venezolaanse ambassade te halen


Een hooggeplaatste Venezolaanse militaire functionaris is uit Colombia gezet nadat hij door migratieambtenaren was aangehouden, omdat hij naar verluidt een missie had ondernomen om verschillende items te halen uit de nu gesloten ambassade van zijn land. 

Luitenant-kolonel Edgar Alejandro Lugo Pereira reisde met twee vrouwen met een toeristenkaart, maar was volgens Colombia's Douane- en Migratieagentschap naar Colombia gestuurd om paspoorten, documenten en geld uit de Venezolaanse ambassade te halen. In zijn bezit, zeggen ambtenaren, waren vijfentwintig Venezolaanse paspoorten en $ 44.000 in contanten.



Pereira was via de Caraïbische stad Cartagena gereisd om migratieambtenaren te misleiden terwijl ze op een 'inlichtingenmissie' waren en hadden USB-flashstations die 'gevoelige informatie' konden bevatten voor het regime van Nicolas Maduro, zo zei een overheidsfunctionaris die niet genoemd kan worden The Epoch Times.

Pereira werd zondag 24 maart 2019 uitgezet en krijgt nu tien jaar lang geen toegang tot Colombia.



Ambtenaren van het Maduro-regime beweren, dat Pereira en zijn metgezellen door het buitenlandse kantoor zijn gestuurd om het consulaat in Cartagena en de ambassade in Bogotá te bezoeken om uitstaande betalingen na de breuk van de diplomatie tussen de twee landen op te lossen.

In een persbericht eisten ze de onmiddellijke teruggave van de geconfisqueerde bezittingen en dreigden met 'wederzijdse acties'.

De Venezolaanse ambassades in Colombia zijn gesloten sinds Maduro alle diplomatieke betrekkingen met het buurland op 23 januari verbrak, toen een missie om VS humanitaire hulp Venezuela in te vervoeren via Colombia eindigde in schermutselingen en chaos.

Er is weinig bekend over de twee metgezellen van de militaire functionarissen en waarom de groep was gestuurd om de achtergebleven paspoorten op te halen, die kunnen toebehoren aan inlichtingenagenten.

(Suriname Mirror/The Epoch Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten