dinsdag 8 januari 2019

Vrouw in Almere geniet ruim vier jaar lang van AOW op van overleden vader in Suriname

Almeerse (65) veroordeeld tot 180 uur werkstraf opgelegd, waarvan 80 uur voorwaardelijk


Een 65-jarige vrouw uit Almere is vandaag, dinsdag 8 januari 2018, door de politierechter in Utrecht veroordeeld, omdat ze jarenlang de AOW-uitkering van haar overleden vader bleef innen. De Almeerse kreeg 180 uur werkstraf opgelegd, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Haar vader overleed in maart 2013 in Suriname, maar dat verzweeg de vrouw tegenover de Sociale Verzekeringsbank. Die instantie betaalde daardoor tot mei 2017 elke maand uit, in totaal ruim 24.000 euro. De Almeerse nam het vervolgens van de bankrekening op met een bankpas die ze beheerde. Het geld ging onder meer op aan kleding, boodschappen en vakanties, schrijft Omroep Flevoland, aldus de NOS.

De vrouw kon in de rechtszaal niet uitleggen waarom ze het overlijden van haar vader niet meteen had gemeld. Daarna was er voor haar geen weg meer terug.

Uit schaamte durfde ze het niet meer te melden en droeg ze het jarenlang als 'een groot geheim' met zich mee. Ook tegenover haar echtgenoot en haar broer verzweeg ze dat ze nog steeds het pensioen van haar vader ontving.

De Almeerse heeft onlangs een regeling met de Sociale Verzekeringsbank getroffen. Ze gaat elke maand 200 euro terugbetalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten