dinsdag 8 januari 2019

COL-vorzitter Blanker: 'Als iemand je een brief schrijft, verwacht je antwoord'

Fatsoen bij Bouterse ontbreekt om brief over uitblijven pensioenverhoging te beantwoorden


De Confederatie van Landsdienaren Organisaties (COL) heeft nog steeds geen antwoord gehad op de brief die zij had gericht aan president Desi Bouterse. De brief handelt over het probleem van gepensioneerden van parastatalen die geen pensioenverhoging hebben gehad, zoals dat is toegekend aan dezelfde groep uit overheidsdienst. 'Als iemand je een brief schrijft, verwacht je antwoord', zegt Hugo Blanker voorzitter van de COL en de bond van de Werknemers Federatie Universiteit vandaag, dinsdag 8 januari 2019, in de Ware Tijd.

Blanker maakt zich sterk voor de groep gepensioneerden die heeft gediend bij de universiteit, het Planbureau en het Centraal Bureau voor Mechanische Administratie (Cebuma). Het gaat om personen die vóór 2017 gepensioneerd zijn van eerder genoemde parastatale instellingen.In december trok de vakbondsman in een informatiebijeenkomst hierover aan de bel.

Blanker kijkt uit naar 15 januari, de dag waarop pensioenen door de overheid worden gestort. In de wandelgangen wordt vernomen, dat de gepensioneerden van parastatalen op die datum ook worden meegenomen bij de verhoogde pensioenstorting. Blanker is blij dat de regering de zaak in behandeling heeft. De gedupeerden hebben volledig hun pensioen gestort en maken daarom aanspraak op de correctie.

'Men moet niet met verhalen komen dat de mensen niet in het systeem passen. De overheid moet uitgaan van de pensioengrondslag van deze groep', zegt Blanker. Ze is altijd meegegaan met alle voorzieningen. Het Pensioenfonds onderhandelde ook voor deze mensen. Het betreft iets meer dan honderdvijftig gepensioneerden van eerder genoemde overheidsinstanties die de verhoging mislopen.

Er wordt gezegd, dat de groep niet in de FISO-reeks (Functie Informatiesysteem Overheid) thuishoort. De landsdienaren in kwestie hebben in hun actieve dienstjaren pensioen gestort. Voor de gepensioneerde ambtenaren is een verhoging doorgevoerd op basis van het staatsbesluit uit 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten