dinsdag 8 januari 2019

Twee Nederlanders op J.A. Pengelluchthaven gepakt met cocaïne

Man (58) met 2.960 gram cocaïne in koffer en 64-jarige met 940 gram cocaïne in handbagage


Het Bestrijding Internationale Drugshandel (BID) team van het Korps Politie Suriname heeft op maandag 17 december de 58-jarige Nederlander R.J. en op donderdag 27 december de 64-jarige Nederlander A.S. op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden, zo meldt het korps maandag 7 januari 2019.

J. stond op 17 december voor vertrek naar het buitenland. Tijdens controle werden in zijn koffer drie pakken cocaïne met een gewicht van 2.960 gram aangetroffen en in beslag genomen. Bij de voorgeleiding heeft hij verklaard, dat hij de drugs voor iemand naar Nederland moest smokkelen. Die die persoon was al vanuit Suriname naar Nederland vertrokken. Als tegenprestatie zou hij een fors bedrag in Euro’s van de verstrekker ontvangen.

S. probeerde op 27 december in zijn handbagage 940 gram cocaïne het land uit te smokkelen. Tijdens controle werd hij betrapt en aangehouden.

Beide mannen zijn voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Narcotica Brigade is belast met het onderzoeken van deze twee zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten