dinsdag 8 januari 2019

Asfalteren van Marthin Luther King Highway niet stopgezet

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
'Werkzaamheden waren enige tijd gestopt vanwege de jaarlijkse bouwvakantie rond eind 2018'


De Ware Tijd bericht vandaag, dinsdag 8 januari 2019, dat in tegenstelling tot wat wordt beweerd, het project om de Marthin Luther King Highway opnieuw te asfalteren niet is stopgezet. Dit bevestigt hoofdvoorlichter Neville Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). 

Hij zegt dat werkzaamheden van aannemingsbedrijf Dalian daadwerkelijk voor enige tijd waren gestopt. Dit was echter het gevolg van de jaarlijkse bouwvakantie rond het einde van het jaar. Dit betekent volgens hem niet dat het project is bevroren.

Door de asfalteringswerkzaamheden die sinds het eerste kwartaal van 2018 lopen, ondervinden weggebruikers en buurtbewoners enorme oponthoud. De highway was echter al voor aanvang van de werkzaamheden dringend aan herstel toe. Inmiddels is het deel tot en met de Meursweg aangepakt.

Rijden op het deel dat wordt aangepakt is volgens de Ware Tijd geen aangename ervaring. De weg is gedeeltelijk opengesteld, terwijl de werkzaamheden plaatsvinden aan de andere zijde. Opmerkelijk is dat er tussen de geasfalteerde delen, die recentelijk zijn aangepakt, ruime plekken zijn zonder een asfaltlaag. Pengel zegt, dat deze weggedeelten open gegraven zullen worden. Op een bepaalde diepte zullen duikers worden geplaatst die voor een betere afwatering moeten zorgen. De plekken waar de aannemers deze duikers zullen plaatsen hebben vaak te maken gehad met grote wegverzakkingen en kuilen die in het verleden veel verkeersongelukken en bandenpech hebben veroorzaakt.

Volgens Pengel wordt er vanaf deze week weer gewerkt. De oplevering is gepland voor eind dit jaar. Het weggedeelte vanaf de Meursweg tot de kruising van de Latourweg wordt aangepakt.

Het project wordt in fasen afgewerkt, waarbij eerst een helft van de weg aan de beurt komt zodat het verkeer toch kan doorstromen met instructies van technisch personeel van het aannemingsbedrijf. De asfaltering van dit weggedeelte is over een afstand van meer dan 25 kilometer en valt onder het Dalian 4 project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten