dinsdag 8 januari 2019

Container-cocaïne zaak door Kantonrechter verwezen naar een collega

Advocaten vragen tevergeefs opheffing voorlopige hechtenis van hun cliënten


De container-cocaïne zaak - de vondst in een dubbele bodem van een container in de vrachtruimte van de SLM op 8 april vorig jaar van 55 pakken cocaïne met een gewicht van 63 kilo -  werd gisteren door de Kantonrechter behandeld, maar werd verwezen naar een nieuwe rechter. Dat bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 8 januari 2019.

In deze strafzaak staan twaalf verdachten terecht: Palmita W., Mario L., Steven P., Marino K., Melvin D., Eugene G., John W., Humphrey K., Pedro B., Brian D., Vinay C. en Valentino S.

De advocaten Arjan Ramlakhan, Murwin Dubois en Justina Eduards hadden het verzoek gedaan om de voorlopige hechtenis van hun cliënten op te heffen. De rechter is echter van mening dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan en wees het verzoek af.

Ramlakhan voerde aan, dat er bij zijn cliënt Brian D. sprake is van horen zeggen. Hij moest de camera’s uitschakelen, alhoewel dit onmogelijk was voor de verdachte. De man moet aan zijn oren behandeld worden en deze specialistische behandeling heeft nog niet plaatsgevonden. Ook vroeg Ramlakhan de voorlopige invrijheidstelling van Palmita W.

Volgens advocaat Dubois kon zijn cliënt nooit van tevoren weten of hij wel of niet ingeroosterd zou worden. Zijn cliënt, Vinay C., hoort bij het Bestrijding Internationale Drugshandel-team en hij wilde op die bewuste dag een spoedverlof. Echter besloot de inspecteur, dat hij de man niet kon missen op die dag.
Ook vroeg de raadsman de voorlopige invrijheidstelling van Melvin D. In de woning van deze verdachte trof de politiehond een tas met drugs aan. Voor de advocaat is het onduidelijk om wat voor drugs het gaat.

De overige verdachten worden bijgestaan door de advocaten Irvin Kanhai, Harold Belfor, Hedley Derby, Maureen Nibte en Georgette Leter. Deze zaak zal op 4 februari verder worden behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten