dinsdag 12 juni 2018

FSA zamelt geld in voor families en nabestaanden van door zeepiraten gedode vissers

(Bron foto: NII)
'Dit gebaar zal de pijn niet kunnen weghalen en dat is ook niet de bedoeling'


De Federatie van Surinaamse Agrariers (FSA) heeft sinds de overval van Guyanese zeepiraten op vissersboten in april een fundraising op touw gezet om  geld in te zamelen voor de families en nabestaanden van vissers die het leven lieten. Dit deed zij in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het Visserscollectief, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, dinsdag 12 juni 2018.

In totaal is Srd 15.400 opgehaald dat is gedoneerd aan 14 families. Samen met het Visserscollectief is nagegaan welke families de steun het hardst nodig hebben.

Voorzitter van de federatie, Phalad Sewdien, bracht nogmaals zijn condoleances over aan de families en zei blij te zijn met de initiatieven van het Visserscollectief, De Centrale voor Vissershavens in Suriname NV en de overheid, aanwezig bij de onderhandelingen met de families. Als er zich problemen voordoen dan zijn wij verplicht elkaar te helpen, legde hij uit.

Het NCCR heeft een bankrekening ter beschikking gesteld waar mensen gedurende drie weken op konden doneren. 'Dit gebaar zal de pijn niet kunnen weghalen en dat is ook niet de bedoeling', zei ook ondervoorzitster Tanja Lieuw-A-Soe. Ook Nefrosur NV doneerde twee pakketten die zijn overgedragen.

Boothouder Baboeram, die een boot en drie bemanningsleden verloor tijdens de tragedie op zee, is dankbaar voor deze actie van de federatie. 'It will always be a tragedy in my life.' Voor hem is het verlies van zijn boot niets, vergeleken met het verlies van mensenlevens, daarom is hij blij met elke poging de pijn te verzachten. Zelf stond hij datgene dat hij gedoneerd kreeg af aan de weduwe en moeder van vier kinderen van een visser die werkzaam was op een andere boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten