dinsdag 12 juni 2018

Brandweerheld Dax Kasiran krijgt eervolle vermelding

Kasiran redde een 28-jarige vrouw en 4 kinderen uit een auto in een trens bij de Uitkijkbrug


Brandwacht Dax Kasiran heeft vrijdagavond rond acht uur een 28-jarige vrouw en 4 kinderen uit een auto gered die was beland in een trens ter hoogte van de Uitkijkbrug te Saramacca, en op de kop lag. Hij kreeg gisteren een eervolle vermelding, aldus vandaag, dinsdag 12 juni 2018, het Dagblad Suriname. 

Een witte Toyota Vitz belandde in een trens ter hoogte van de Uitkijkbrug. De brandweerman Kasiran, die op dat moment ook over dezelfde weg richting Jarikaba reed, heeft vanwege de achterlichten van het voertuig, duidelijk waar kunnen nemen hoe het voertuig zigzaggend in de trens belandde.

Volgens Kasiran ging hij meteen het water in, omdat hij schreeuwende kinderen vanuit het voertuig hoorde. Het voertuig lag ondersteboven in de trens en begon steeds verder onder water te geraken. Als eerste redde hij een zuigeling van 10 maanden uit het voertuig, die werd overgedragen aan een omstander. Vervolgens werden de 3 andere kinderen en de vrouw uit het voertuig gered. Ze bleken ongedeerd en na observatie door de lokale geneeskundige dienst, werden ze allen heengezonden.

Dax Kasiran is te werk gesteld op post Groningen te Saramacca en behoort tot het ‘Land Search en Rescue’ team van het Korps Brandweer Suriname.

De korpsleiding heeft hem ten kantore ontboden vanwege zijn heldendaad.

De commandant brandweer, Radjen Jakhari, bedankte de brandweerman namens het gehele personeel en de totale gemeenschap voor zijn moedig optreden. Hij kreeg symbolisch een eervolle vermelding en zal, zoals de regelgeving van brandweer de mogelijkheid biedt, dienovereenkomstig worden geëerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten