dinsdag 12 juni 2018

De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, aantal dagen in Suriname

(Bron foto: Facebook)
Doel bezoek is het gebruikelijke 'intensiveren van de bilaterale betrekkingen'...


De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, is sinds maandag, tot en met 15 juni, in Suriname. Tijdens zijn officieel bezoek zal de premier besprekingen voeren met de president Desi Bouterse, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut maandag 11 juni 2018. 

Het karakter van dit bezoek is onder meer gericht op het intensiveren van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Dominica, evenals besprekingen, die kunnen bijdragen tot de wederopbouw van het zustereiland Dominica, dat zwaar getroffen was door orkaan Maria in 2017. Suriname was een van de eerste landen in de regio die hulpgoederen heeft aangeboden aan het Caribisch gebied.

De relevante gebieden die gezamenlijk geïdentificeerd en geïnitieerd zullen worden zijn onder andere agrarische sector, toerisme, handel en constructie alsook samenwerking op het gebied van klimaatsverandering. In het kader van het aangaan van samenwerking op agrarisch gebied zullen veldbezoeken in diverse districten worden ondernomen met het accent op de rijst- en bananensector.

Eveneens zullen gesprekken gevoerd worden over kokosaanplant en de verwerking van kokosolie.

De premier zal vergezeld worden door een kleine delegatie bestaande uit de minister van o.a. Klimaatverandering, de directeur van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij en de directeur van Bosbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten