vrijdag 31 juli 2020

Colombia hoopt tegen november internationale luchtverkeer te normaliseren

(Bron foto: Aerocivil)
Aerocivil heeft 21 juli vluchten tussen Cucuta en Bucaramanga hervat als proefproject


De luchtvaartautoriteit van Colombia is van plan om in november de internationale vluchten te normaliseren, aldus Blu Radio. Minister van Transport, Angela Maria Orozco, zei in mei dat ze van plan was op 1 september te beginnen met de heropening van het internationale luchtverkeer.

Blu Radio ontving het heropeningsschema van de luchtvaartautoriteit Aerocivil, die zei dat de initiële fase het mogelijk zou maken om 'de algemene luchtvaart en het bedrijfsleven te openen' als onderdeel van 'proefplannen' die de oprichting van 'veilige gezondheidscorridors' omvatten.

De normalisatie van vluchten voor 'toerisme en bezoekers' zou pas in november plaatsvinden volgens het Aerocivil-schema. Of dit schema volgens plan wordt uitgevoerd, hangt af van de ontwikkeling van de Covid-19-pandemie, die naar verwachting tussen augustus en begin september in Colombia zijn infectiepiek zal bereiken.

Volgens Blu Radio zijn de luchtvaartautoriteiten deze week begonnen met het coördineren van de hervatting van vluchten binnen Latijns-Amerika en zullen zij dat blijven doen met de luchtvaartautoriteiten van landen buiten de regio.

Vooruitlopend op de geplande hervatting van internationale vluchten, hervat Aerocivil sinds 21 juli de vluchten tussen de steden Cucuta en Bucaramanga als proefproject. Zo'n 439 personen reisden tussen de twee steden in de eerste week van het proefproject, aldus Aerocivil.

De burgemeesters van Rionegro, waar de belangrijkste luchthaven van Medellin is gelegen, en Armenia onderhandelen over de hervatting van vluchten tussen deze twee, meldde Blu Radio.

Voor de reactivering van vluchten is toestemming van de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken vereist. In afwachting van de volledige stillegging van vluchten op 23 maart, verbood het ministerie van Volksgezondheid geleidelijk vluchten uit landen, afhankelijk van de voortgang van de pandemie terwijl deze zich over de wereld verspreidde.

Het Aerocivil-schema, dat benadrukt dat het heropenen van vluchten afhankelijk is van de ontwikkeling van de pandemie, geeft aan dat de heropening ook per land of regio kan worden gedefinieerd, afhankelijk van de prevalentie van Covid-19.

(Suriname Mirror/Colombia Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten