vrijdag 31 juli 2020

Assembleecommissie: 'Niet nodig om ex-minister Hoefdraad van Financiën weer te horen'

'Het maakt  niks uit of Hoefdraad al dan niet boven water komt'


Een Assembleecommissie heeft donderdag 30 juli 2020 besloten dat het niet nodig is om ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën weer te horen. Hij is tijdens de vorige vordering van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday uitgebreid ingegaan op de tenlasteleggingen. 

Commissievoorzitter Asiskumar Gajadien (VHP) zegt op Starnieuws, dat bij de eerstvolgende huishoudelijke vergadering de komende week een besluit zal worden genomen wanneer deze zaak afgehandeld zal worden. Gajadien zegt dat nergens in de wet staat, dat het verplicht is om Hoefdraad te horen. Er is net als de vorige keer geen onderzoekscommissie ingesteld.

De Nationale Assemblee moet besluiten of de pg toestemming krijgen om Hoefdraad te vervolgen. De rechter-commissaris zal een gerechtelijk onderzoek instellen als de politiek de weg vrijmaakt voor verdere vervolging.

Eerder werd negatief beslist op de vordering van de pg. NDP-commissieleden vinden dat er niet voor een tweede keer dezelfde vordering kan worden ingediend. De meerderheid (coalitie) is uiterraard niet meegegaan met de NDP-leden.

Gajadien vindt, dat deze kwestie zo snel mogelijk moet worden afgehandeld, omdat er nu eenmaal veel andere zaken zijn die aangepakt moeten worden. 'De kwestie-Hoefdraad moet niet op het bord van De Nationale Assemblee blijven liggen. De rechterlijke macht moet haar werk verder kunnen doen.' Voor het werk in De Nationale Assemblee maakt het volgens Gajadien niks uit of Hoefdraad al dan niet boven water komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten