vrijdag 31 juli 2020

China geïnteresseerd in aankoop meer visproducten uit Brazilië

Brazilië exporteert jaarlijks ongeveer 6.000 ton vis en bijproducten


China heeft haar exportcertificaten uitgebreid naar nog drie Braziliaanse viskwekerijen. Dat zijn 110 bedrijven die toestemming hebben gekregen om producten naar China te exporteren. De gecertificeerde viskwekerijen bevinden zich in Rio de Janeiro, Mato Grosso do Sul en Santa Catarina. 

De aankondiging werd gedaan door de Braziliaanse minister van Handel en Internationale Betrekkingen, die afhankelijk is van het ministerie van Landbouw, Orlando Ribeiro. 'Het is een vraag die in lange tijd niet is geëvolueerd en nu een realiteit is geworden, die mogelijkheden biedt voor meer handel, banen en inkomen voor duizenden nationale aquacultuur- en visserijwerkers', zegt Jorge Seif Júnior, secretaris van Aquacultuur en Visserij op sociale netwerken.

Volgens de president van de Braziliaanse Vereniging van Visteelt (Peixe BR), Francisco Medeiros, duidt het nieuws op een vooruitgang voor de sector. 'Deze stap is goed nieuws. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat dit niet hetzelfde is als een onmiddellijke toename van de export, maar het betekent een geweldige prestatie sinds we de handel hebben geopend met de grootste markt ter wereld voor visconsumptie, namelijk China.'

Ondanks de belangstelling van China heeft de visexport nog niet zijn potentieel bereikt. Brazilië exporteert jaarlijks ongeveer 6.000 ton vis en bijproducten met een omzet van 12 miljoen dollar. De externe verkoop groeide met 26% van 2018 tot 2019. De productie bedroeg vorig jaar 758.000 ton. Tilapia is de meest geëxporteerde vis, met een toename van 19% in het volume dat vorig jaar naar het buitenland werd verzonden.

(Suriname Mirror/MercoPress)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten