zaterdag 30 mei 2020

Zetel PL in Wanica gaat naar Miquella Soemar-Huur van ABOP

VHP behaalt 5 zetels in Wanica, de NDP 1 en de combinatie PL/ABOP 1

Assembleeleden: Amzad Abdoel, Rossellie Cotino, Hans Sandjon van de NDP en Raymond Sapoen keren niet terug


In Wanica heeft de Pertjajah Luhur een zetel behaald, maar die gaat naar Miquella Soemar-Huur, kandidate van de ABOP. Zij heeft de meeste stemmen gekregen op de lijst, waardoor niet lijsttrekker Nasier Eskak, maar Soemar-Huur gekozen is. De processen-verbaal van Wanica zijn verwerkt, zo schrijft Starnieuws vandaag, zaterdag 30 mei 2020.

De VHP heeft 5 zetels veroverd in Wanica, de NDP 1 en PL/ABOP 1.

De ABOP en PL zijn een lijstverbintenis aangegaan in enkele districten. In Wanica had de ABOP twee kandidaten, Stanley Betterson en Soemar-Huur. De partij heeft geadviseerd om alleen op kandidaat no 6 te stemmen, waardoor gericht gewerkt is om de ABOP'er binnen te krijgen. Deze strategie is ook gelukt.
De ABOP heeft op basis van de officieuze telling 9 zetels, de PL formeel 2, maar 1 is ABOP-kandidaat. De BEP heeft er 2, NPS 3, NDP 16 en VHP 20.

Lijsttrekker Ashwin Adhin van de NDP is gekozen in Wanica. Hij heeft op de NDP-lijst de meeste stemmen behaald. Hij heeft meer dan 5.300 stemmen gekregen. Chandrikapersad Santokhi, lijsttrekker van de VHP, heeft meer dan 27.600 stemmen weten te vergaren. De eerste drie zetels van Wanica zijn gegaan naar de VHP. De vierde zetel in dit district is op naam van de NDP.

In Wanica zijn niet herkozen de Assembleeleden: Amzad Abdoel, Rossellie Cotino, Hans Sandjon van de NDP en Raymond Sapoen. Krishna Mathoera die vijf jaar geleden in dit district was gekozen, is verhuisd naar Paramaribo. Zij heeft een bijzonder goede beurt gemaakt in kiesdistrict I. Daar worden de processen-verbaal nog verwerkt.

Het stembureau van Wanica houdt morgen zijn openbare zitting. Dan zullen de uitgebrachte stemmen formeel bekend worden gemaakt.

In kiesdistrict II moesten uitslagen van 139 stembureaus worden verwerkt. Alle 17 partijen hebben meegedaan aan de verkiezingen. Slechts 3 partijen hebben zetels veroverd. De VHP is van 3 naar 5 zetels gegaan. De NDP is van 3 naar 1 zetel teruggevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten