zaterdag 30 mei 2020

President Bouterse informeert CARICOM omtrent verloop verkiezingen...

(Bron foto: NII)
Bouterse beweert dat de verkiezingen 'veelal vlot en transparant' zijn verlopen


President Desi Bouterse heeft gisteren, vrijdag 29 mei 2020, een telefonisch onderhoud Secretaris-Generaal van de CARICOM, Irwin LaRocque, en de premier van Barbados, Mia Amor Mottley, in haar hoedanigheid als voorzitster van deze regionale organisatie, geĆÆnformeerd over het verloop van de verkiezingen in Suriname. Dit meldt regeringsspreekbuis het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Bouterse heeft dank en waardering uitgesproken namens de regering en het volk vvoor het besluit om een electorale waarnemersmissie, te midden van de wereldwijde uitdagingen in het kader van de Covid-19 pandemie, af te vaardigen. Daarbij is benadrukt het versterken van regionale solidariteit en samenwerking.

Voorts is Bouterse kort ingegaan op de diverse processen die volgen na het bindend verklaren van de resultaten van de verkiezingen.

Rocque en Mottley hebben aangegeven, dat het van belang is dat de landen in de regio elkaar blijven ondersteunen in hun democratische processen.

De president had de CARICOM-waarnemers gevraagd langer in Suriname te verblijven ter waarborging van de integriteit en objectiviteit van het verkiezingsproces in Suriname. Bouterse beweerde, dat de verkiezingen veelal vlot en transparant zijn verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten