zaterdag 30 mei 2020

Zetel NDP Nickerie gaat naar Ebu Jones

Jones haalt 52 stemmen meer dan lijsttrekker Hanisha Jairam

Jones over geruchten over afstaan zetel aan Jairam: 'Vaststaat dat ik geen besluit zal nemen, zonder de mensen die op mij gestemd hebben te consulteren'
 

Met 52 stemmen meer dan lijsttrekker Hanisha Jairam, gaat de enige parlementszetel van de Nationale Democratische Partij (NDP) in rijstdistrict Nickerie naar Ebu Jones, aldus het Dagblad Suriname vrijdagavond 29 mei 2020.

Jones kreeg op plek nummer 2 van de kandidatenlijst 1510 stemmen. Jairam als lijsttrekker heeft 1.458 stemmen behaald en krijgt net als in 2015, weer niet de kans om lid te worden van De Nationale Assemblee. De onenigheid binnen de partij in Nickerie heeft de NDP de das omgedaan. William Waidoe heeft 612 stemmen vergaard, Rinesh Mangaldeen heeft 684 en Erak Fatemohamed 278.

De Ware Tijd schrijft, dat Jones volgens vertrekkend Assembleelid Rachied Doekhie zou zijn benaderd om zijn zetel af te geven aan Jairam. Jones bevestigt noch ontkent, dat hij benaderd is door derden om daartoe over te gaan.

'De NDP is een georganiseerde partij. Over zulke verregaande beslissingen zouden alleen de voorzitter en ondervoorzitter mij kunnen benaderen en dat is tot nu toe niet gebeurd', reageert Jones.

Doekhie geeft aan al meer dan veertig jaar met het bijltje te hakken en te weten wat er speelt in Nickerie. 'Er is een politieke zwerver, een kapitalist, die overal met geld strooit en hij heeft aangegeven, dat als Jairam de zetel niet krijgt, hij geen geld meer gaat geven en mensen zijn gevoelig voor geld.'

Op de vraag of het hier gaat om Johnny Mahespalsingh die in Nickerie bekend staat als de geldkoning die staat tegenover Doekhie als volkskoning, antwoordt Doekhie bevestigend. Echter, Jones geeft aan vaak met Mahespaslingh te praten, maar dat die ook niet bevoegd zou zijn hem te vragen om zijn eventuele zetel af te staan. De nummer twee op de lijst in Nickerie bevestigt na enig aandringen wel hier en daar geluiden te horen, maar die zijn voor hem niet relevant.

De vraag of hij een eventueel behaalde zetel wel af zou staan als de partijleiding daartoe een beroep op hem zou doen noemt Jones 'speculatief'. 'Vaststaat dat ik geen besluit zal nemen, zonder de mensen die op mij gestemd hebben te consulteren.'

Over de kandidatuur van Jairam is Doekhie niet te spreken. Hij zet Jairam neer als controversieel in Nickerie vandaar ook, dat hij vindt dat Jones de plek moet krijgen, die hij verdient. 'Deze mevrouw wordt van tal van zaken beschuldigd in Nickerie en de mensen weten dat, dus men heeft niet op haar gestemd. Dit terwijl Jones absoluut heel hard heeft gewerkt en de overwinning en de zetel ook echt verdient', vindt Doekhie.

Jairam geeft aan, dat er niet te praten valt over iets dat nog niet vaststaat. 'Er is pas vandaag een openbare zitting en dan pas zal duidelijk worden wie meer stemmen behaald heeft. Ik snap dus niet, dat meneer Doekhie zomaar de media opzoekt.'

Volgens Jairam moet Doekhie met zijn beschuldigingen naar de procureur-generaal gaan. 'Als hij zoveel weet en zoveel bewijs heeft van dingen die fout zijn gegaan bij Canawaima, dan moet hij de bewijzen bij de pg droppen', zegt Jairam, die president-commissaris was bij dat bedrijf.

Jairam verwijt Doekhie ervan met vuil te smijten, 'terwijl hij altijd al op andermans stemmen binnen is gekomen op de lijst van de NDP in Nickerie'. 'Maar, dat gebeurt er wanneer gestoorde mensen niet meer in de partij zitten en anderen gewoon zwart willen maken', zegt Jairam, die de verhalen verder voor rekening van Doekhie laat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten