zaterdag 30 mei 2020

Fors verlies NDP komt hard aan bij achterban in volksbuurten

(Bron: Suriname Mirror)
Aanhangers reageren ongenuanceerd op verlies: 'Een hindoestaan kan het land niet leiden'🤔😒

'Ik vrees dat de creolen tegen elkaar uitgespeeld zullen worden'...🤣


De Ware Tijd heeft voor haar editie van vrijdag 30 mei 2020 diverse aanhangers van de NDP in volksbuurten benaderd voor een reactie op het zware verlies bij de verkiezingen. Ze reageren verbitterd en verzinnen allerlei, veelal ongenuanceerde etnische zwart-wit, redenen voor de klap die de partij moet verwerken. Ze voelen zich volgens de Ware Tijd verbitterd en verraden door het tegenvallende resultaat. De krant laat de benaderde aanhangers overigens anoniem reageren en dat zegt voldoende...

De partij is teruggevallen van 26 naar 16 zetels.

'Ze hebben gedaan alsof ze achter de partij staan, terwijl ze fake zijn. U zult zien wat met deze redi musu zal gebeuren', zegt een NDP-aanhanger in de Ramgoelamweg. Een partijgenoot in Latour adviseert de partij te protesteren tegen de uitslag om zodoende nieuwe verkiezingen af te dwingen. 'De tegenpartij raadpleegde in alles de rechtbank. Laten ze merken dat wij niet dom zijn.'

Een jongere in Wintiwai gooit het op het etnische en vindt dat de  partij veel meer creolen achter zich heeft en dat een hindoestaan het land niet kan leiden. Gesteld wordt, dat op verschillende momenten protesten geuit zijn vanuit de oppositie en buitenparlementaire partijen om zich uit te spreken over vooral prijs- en koersstijgingen, aanname Valutawet en de Rij- en Voertuigen- belastingen.

Een NDP-kiezer in Abrabroki vraagt: 'Hoe komt Chan aan zoveel zetels?' en doelend op de NDP-kiezers die op de VHP hebben gestemd zegt hij: 'Dat betekent, je bent een verrader.' Hij vreest dat de creolen tegen elkaar uitgespeeld zullen worden. Volgens hem zijn zij die tegen de NDP hebben gestemd omgekocht.

Een jongere in Latour zegt, dat de overlopers van de VHP die naar de NDP zijn overgestapt, verraad hebben gepleegd. Ze laat zich ondanks de verkiezingsnederlaag niet ontmoedigen en verzekert dat ze de NDP door dik en dun blijft steunen. De coalitiepartij leek in de ogen van het volk te groeien. Op verschillende momenten liet de NDP haar kracht zien door een grootse manifestatie, bijvoorbeeld vorig jaar op Zanderij toen de president uit China terugkeerde. Maar, ook de viering van 40 jaar Revo bracht duizenden op de been. De omgeving van het revoplein was stampvol. De roadshow van de partij in het kader van de verkiezingen mocht er ook zijn. Honderden auto's hebben er aan meegedaan.

Een vrouw op leeftijd zegt, dat de partij op geen enkel moment had gedacht dat het met zoveel zetels achteruit zou gaan. De vrouw is vanaf de revo-beweging in de jaren tachtig aanhanger van de partij. De NDP was duidelijk zichtbaar. Paarse vlaggen overheersten het straatbeeld in stad en district en er werd gestrooid met give aways. Ook op 25 mei was de partij duidelijk aantoonbaar aanwezig in het veld. Toch heeft het volk anders beslist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten