zaterdag 30 mei 2020

Santokhi (VHP) gaat voor presidentschap en Brunswijk (ABOP) wordt Assembleevoorzitter

Vice- presidentschap gaat ook naar de ABOP

Diverse posten in de nieuwe regering zijn al verdeeld - NPS krijgt nieuw ministerie Olie- en Gaszaken
-  PL krijgt Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaat voor presidentschap en Ronnie Brunswijk, leider van de ABOP, zal het roer van Jennifer Geerlings-Simons overnemen als voorzitter van De Nationale Assemblee. Vanmiddag, zaterdag 30 mei 2020, wordt de samenwerking tussen VHP, ABOP, NPS en PL geproclameerd in 'het Lalla Rookh-gebouw', aldus Starnieuws. 

Het vicepresidentschap gaat ook naar ABOP. Er zijn ook gesprekken gevoerd met de BEP, maar het is niet gekomen tot een samenwerking. De ABOP had bezwaar hiertegen heeft aangetekend.

Met de samenwerking tussen deze vier partijen komt de te vormen coalitie op 33 zetels. (VHP 20, ABOP/PL 10 en NPS 3). Indien de president en vicepresident in de Verenigde Volksvergadering gekozen moeten worden, hebben deze partijen de overgrote meerderheid.

Diverse posten in de nieuwe regering zijn al verdeeld. Vicevoorzitterschap van De Nationale Assemblee gaat naar de VHP. Ook de post van governor van de Centrale Bank van Suriname is voor de VHP. De NPS en PL krijgen elk twee ministeries. PL krijgt Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken. De NPS Onderwijs en Olie- en Gaszaken. Vernomen wordt dat Natuurlijke Hulpbronnen wordt opgesplitst.

Volgens verkregen informatie krijgt de ABOP verder Justitie en Politie, Handel, Industrie & Toerisme en Sport & Jeugdzaken. De rest van de ministeries gaat naar de VHP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten