zaterdag 30 mei 2020

KLM begint met aangepaste vluchten naar de Dutch Caribbean

‘Zo veel mogelijk ruimte aan boord door stoelen leeg te houden’ 

In totaal zal Curaçao wekelijks vijf keer worden aangevlogen


De KLM begint volgende week met aangepaste vluchten naar de Dutch Caribbean. In totaal zal Curaçao wekelijks vijf keer worden aangevlogen; in de tijd vóór corona was dit het dubbele. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 30 mei 2020.

In de periode van woensdag 3 juni tot en met 5 juli zal KLM op de route tussen Amsterdam en Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten de volgende vluchten uitvoeren:

tweemaal per week Amsterdam-Curaçao; 
eenmaal per week Amsterdam-Aruba met tussenstop op Curaçao; 
eenmaal per week Amsterdam-Bonaire met tussenstop op Curaçao; en ook eenmaal per week Amsterdam-Sint Maarten met tussenstop op Curaçao. 

Aldus Tsamira Pietersz, regional marketing and communication coördinator op Curaçao voor Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname.

De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 262 stoelen; 16 businessclass en 246 economy class. ,

'Hiermee wil KLM de vluchten, onder voorbehoud van wijzigingen, tussen Nederland en de Antillen weer opstarten. Passagiers moeten zich wel houden aan de protocollen en maatregelen opgesteld door de overheid, luchtvaartmaatschappij en luchthavens', aldus Pietersz.

Op de vraag over de bezetting van de stoelen aan boord tijdens de vlucht, zegt zij: 'Waar mogelijk volgen we de algemene richtlijnen van social distancy, wat betekent dat we zoveel mogelijk ruimte om je heen creëren door stoelen leeg te houden.'

Vertrekkende passagiers krijgen een formulier mee aan de incheckbalie met daarop ‘measures taken in relation tot Covid-19 before you board’. Daarop staat onder meer, dat een mondkapje vereist is, vooralsnog tot ten minste 31 augustus dit jaar, gedurende de hele reis. De regels en voorschriften op het formulier ‘kunnen aangepast worden als de omstandigheden veranderen’. De redactie vroeg ook naar de ticketprijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten