donderdag 19 september 2019

UNICEF geeft meer dan 300.000 kinderen in Venezuela 'back-to-school kits'

(Bron foto: UNICEF)
Kinderen leren leren in moeilijke sociaal-economische omstandigheden


UNICEF biedt meer dan 300.000 kinderen in Venezuela back-to-school kits om hen te leren leren in moeilijke sociaal-economische omstandigheden. De verslechterende situatie in Venezuela heeft tot nu toe naar schatting een miljoen kinderen hun school doen verlaten. De komende 12 maanden wil UNICEF samen met nationale partners in totaal 1,2 miljoen kinderen op openbare en gesubsidieerde scholen in het hele land bereiken met educatieve benodigdheden. 

Elke back-to-school kit bevat een schooltas met essentiële leerbenodigdheden, waaronder een notitieboekje, potloden en kleurpotloden. Kits worden uitgedeeld aan leerlingen in de staten Miranda, Distrito Capital, Bolívar, Zulia, Táchira, Carabobo, Portuguesa, Barinas, Apure, Falcón, Amazonas, Delta Amacuro, Anzoátegui, Sucre, La Guaira en Nueva Esparta.

UNICEF biedt ook les- en leermaterialen, recreatiepakketten en Early Childhood Education-pakketten om studenten en docenten verder te ondersteunen. 'Het is van cruciaal belang dat we kinderen op school houden - veilige omgevingen waar ze kunnen leren, socialiseren en zelfs toegang hebben tot essentiële voorzieningen zoals schoolvoeding', zei Herve Ludovic De Lys, vertegenwoordiger van UNICEF in Venezuela.

'Scholen geven kinderen ook een gevoel van normaliteit, wat van vitaal belang is gezien de ontberingen waarmee veel gezinnen worden geconfronteerd. Deze back-to-school kits en leermiddelen zullen kinderen en leerkrachten de tools geven die ze nodig hebben om het schooljaar goed te beginnen.'

UNICEF werkt aan het uitbreiden van educatieve diensten om te zorgen voor inclusieve toegang en kwaliteitsonderwijs voor alle Venezolaanse kinderen en om schooluitval te voorkomen. 'Elk kind op school brengen en houden is altijd de meest krachtige investering, maar vooral in onzekere tijden zoals momenteel in Venezuela', zei Bernt Aasen, regionaal directeur van UNICEF (a.i.) voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

'Onderwijs is niet alleen het juiste om te doen, het is slimme economie die verder gaat dan de politiek. Elk extra kind dat vandaag dreigt te stoppen met school, ondermijnt morgen de toekomst van het hele land. Venezuela kan dit nu gewoon niet betalen.'

Als een van de belangrijkste humanitaire actoren in Venezuela werkt UNICEF samen met maatschappelijke organisaties, particuliere bedrijven en lokale autoriteiten om humanitaire hulp te bieden aan kinderen in nood via haar veldkantoren. Vorige maand deed UNICEF een oproep voor US $ 70 miljoen om te blijven voorzien in de dringende behoeften van kinderen, adolescenten en zwangere vrouwen in Venezuela. Tot nu toe is slechts 9 procent van de vereiste financiering ontvangen.

(Suriname Mirror/UNICEF)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten