donderdag 19 september 2019

Ministers Hoefdraad en Elias brengen een werkbezoek aan Rusland

(Bron foto: NII)
Bewindslieden op jacht naar medische apparatuur en financieringsopties


De ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Antoine Elias van Volksgezondheid hebben een bezoek gebracht aan Rusland. Het belangrijkste doel van het bezoek was het voeren van besprekingen over het aanschaffen van medische apparatuur, alsook het bespreken van financieringsopties, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, donderdag 19 september 2019.

In het programma was ook opgenomen, het bezichtigen van een fabriek van het bedrijf Shvabe in Ekaterinburg. Gesprekken werden gevoerd met het ministerie van Industrie en Handel, ten aanzien van het verder verbreden van de handelsrelaties tussen beide landen.

Met het ministerie van Volksgezondheid werd gesproken over studiemogelijkheden voor Surinamers, op het gebied van medicijnen en in het verlengde hiervan werd gesproken met het managementteam van het overkoepelend bedrijf Rostec, waaronder het bedrijf Shvabe ook valt. Bij het laatste waren ook financiële instellingen aanwezig, waarbij direct de diverse financieringsopties werden besproken.

Zo'n twee maanden schonk Rusland voor een bedrag van 140.000 Euro aan hoogwaardig medische apparatuur aan het ‘s Lands Hospitaal.

In Rusland hebben de twee ministers een ontmoeting gehad met Surinaamse studenten en werden geïnformeerd over de ervaringen van deze eerste studenten die Suriname na tientallen jaren weer in Rusland heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten