woensdag 30 januari 2019

Staatsolie en GOw2 willen op hun wijze natuur beschermen

Bedrijven zijn partners van ‘Friends Of Green Suriname’ van Conservation International Suriname


Staatsolie en GOw2 zullen de komende drie jaar een actievere rol spelen in het helpen behouden van de natuur. Dit zullen zij doen door inzet van financiën, hun netwerk en kennis. 'De focus zal zijn op projecten die op een effectieve en verantwoorde wijze de natuur inzetten voor gestadige groei van de Surinaamse economie', zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias woensdag 30 januari 2019 tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Staatsolie en zijn dochterbedrijf GOw2 zijn partners van het ‘Friends Of Green Suriname’ (FOGS) programma van Conservation International Suriname (CI–Suriname). Dit partnerschap is bekrachtigd op 13 juni 2018.

Beide bedrijven vinden duurzaam omgaan met de natuur essentieel en leveren door deelname aan het FOGS-programma een concrete bijdrage hieraan. ‘Friends of Green Suriname’ is een bedrijvenplatform, dat de samenleving en vooraanstaande bedrijven betrekt bij het behoud van ons bos.

Conform het beleid van Staatsolie op sociale bedrijfsinvesteringen, is de focus voor het ondersteunen van gemeenschapsprojecten, voornamelijk op de gemeenschappen in de gebieden waarin Staatsolie actief is, gericht. 'Er is een budget uitgetrokken voor ondersteuning van duurzame gemeenschapsprojecten.'

Upstream director Wim Dwarkasing van Staatsolie en districtscommissaris Laksminarain Doebay hebben op 15 december 2018 het startsein gegeven voor het plasticflessen recycle project in Saramacca. De eerste van een aantal verzamelcontainers is toen in gebruik genomen in Groningen.

In het eerste kwartaal van 2019 worden twaalf vergaarbakken geplaatst op strategische plekken in de zes ressorten in het district Saramacca. Staatsolie heeft een afvalbeheerbeleid waarin petflessen en ander plastic materiaal, huishoudelijk afval, papier en inkt-/tonercartridges van elkaar worden gescheiden.

Begin 2018 is op het hoofdkantoor een 'plastic ban movement' gelanceerd. Daarbij is de eerste afvalvergaarbak voor plastic verpakkingsmateriaal en aluminiumblikken op het terrein van het hoofdkantoor geplaatst. Gestart is met het uitbannen van foam etensbakken in de kantine. Gedurende 2018 zijn plastic en foambakken in de bedrijfskantines en op bedrijfsevenementen vervangen door onder andere biologisch afbreekbare bakjes en papieren bekers. Waar mogelijk wordt het gebruik van producten van duurzaam materiaal gestimuleerd. Nu brengen steeds meer medewerkers hun eigen duurzame etensbakjes mee om hun lunch in de kantine te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten