woensdag 30 januari 2019

Districtscomissaris Bado van Tapanahoni ziet uit naar door Bouterse toegezegde verbrandingsoven

Bouterse beweerde verbrandingsoven te sturen vanwege de alarmerende situatie van vuiloverlast


Districtscommissaris August Bado van Tapanahoni wacht op het waarmaken van de toezegging van president Desi Bouterse om verbrandingsovens naar het Lawa- enTapanahonigebied te sturen, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, woensdag 30 januari 2019. Het staatshoofd zei op 8 januari tijdens een persconferentie, dat de ovens zijn aangeschaft door Staatsolie en 'binnenkort' zullen worden geïnstalleerd. Ze zijn volgens Bouterse aangeschaft om de alarmerende situatie van vuiloverlast waarmee het bestuursressort in district Sipaliwini te kampen heeft te verhelpen. Het staatshoofd beloofde dat er dit jaar veel aandacht besteed zal worden aan het milieuvraagstuk en het waarborgen van een gezond milieu.

Bado wacht af. 'Ik heb het vernomen in het nieuws en ik denk dat ze wel aankomen, want ze zijn werkelijk nodig.'

Bouterse benadrukte de noodzaak van de ovens. 'Met heel veel spoed zullen wij het aanpakken. U zult daar voorlopig niet willen zijn om te zien wat er allemaal aan rommel drijft', aldus de president drie weken geleden.

Bado zegt dat hij heeft geprobeerd om het probleem op te lossen door een tijdelijk systeem op te zetten met enkele ondernemers. Deze voerden het vuil af naar een afgelegen gebied van één hectare, waarna het werd verwerkt. Het voorlopige systeem functioneert volgens hem 'degelijk'. De districtscommissaris zei volgende week weer met een delegatie naar het gebied te gaan waar de mensen de meeste last ondervinden om zich te oriënteren en overleg te plegen over wat nog gedaan moet worden.

De president zei dat de eerste ovens een pilot zijn, maar dat het de bedoeling is zulke voorzieningen landelijk te plaatsen. Hij verwees naar het gebruik van ovens in Nickerie waarmee medisch afval wordt verbrand. Volgens hem werkt dat system efficiënt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten