woensdag 30 januari 2019

Academisch Ziekenhuis Paramaribo ontvangt van Apache Oil rolstoelbus en medische instrumenten

'Geven aan het Academisch Ziekenhuis is geven aan de Surinaamse samenleving'

(Bron foto: Apache, Houston, Texas - VS)

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft gisteren van Apache Suriname Corporation LDC een rolstoelbus en verschillende medische instrumenten ter waarde van $ 163.000 ontvangen. Algemeen directrice Claudia Marica-Redan zegt dat het ziekenhuis weer een stap vooruit kan doen, een stap naar betere gezondheidszorg. Dit bericht Starnieuws vandaag, woensdag 30 januari 2019.

AZP zit in een transformatieproces naar het Academisch Medisch Centrum Suriname waarbij de verzelfstandiging van het ziekenhuis een belangrijk speerpunt is. 'Vanwege de grote verantwoordelijkheid die wij hebben op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en research zijn we in een versneld tempo bezig projecten uit te voeren en te initiëren teneinde de zorg naar de samenleving te verbeteren.'

Marica-Redan geeft aan, dat het ziekenhuis niet alleen in staat is om de hoge kosten te dragen en daarom actief de private sector opzoekt.

De AZP-directrice is verheugd met de donatie, die naast de rolstoelbus ook bestaat uit instrumentarium, speciale nursing packaging, medische gascilinders en apparatuur voor de operatiekamer. Ze benadrukt, dat de goederen goed gebruikt zullen worden en hoopt in de toekomst weer een beroep te kunnen doen op Apache Oil. 'Geven aan het Academisch Ziekenhuis is geven aan de Surinaamse samenleving', stelt ze.

'We vinden dat waar je werkt je ook moet geven', zegt Aishel Bradley, vertegenwoordiger van Apache Oil. Het bedrijf ondersteunt projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en capaciteitsversterking. Het project is onder andere gekozen omdat hier reeds ervaring mee was. Het was volgens haar een uitdaging om alles op tijd geleverd te krijgen, vooral de bus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten