woensdag 7 november 2018

Vijf verdachten in groepsverkrachtingszaak ‘sukru’ veroordeeld tot lage celstraffen

Advocaat Kanhai van verdachten: 'Zij heeft vrijwillig aan alles meegedaan'


De rechter heeft gisteren de verdachten D.K., D.F., L.B., R.A. en R.D. elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

De verdachten hebben op 18 oktober 2017 het 20-jarige slachtoffer F.A. gedwongen tot het ondergaan van seksuele handelingen. Deze handelingen hebben de verdachten gepleegd nadat zij 'sukru' ('rapedrugs'), althans een bedwelmend en of stimulerend middel, aan het slachtoffer hadden toegediend, zo berichten het Dagblad Suriname en Starnieuws dinsdag 6 november 2018.

Het slachtoffer werd door haar vriend D.F. opgehaald en naar een woning in het district Wanica gebracht. In het voertuig kreeg zij sap aangeboden waaraan 'sukru' was toegevoegd.

Advocaat Irvin Kanhai hield het gerecht voor dat het slachtoffer zelf wilde proberen om seks te hebben met vijf jongens nadat zij de drugs hadden gebruikt. Zij was later alleen ontevreden over de betaling, maar verder heeft zij vrijwillig aan alles meegedaan. Van ontucht is kennelijk geen sprake merkte Kanhai op.

Uit het visum van de arts blijkt, dat het slachtoffer scheurtjes had aan haar vagina. Verder hadden de verdachten in eerste instantie wel bekend, maar kwamen vervolgens terug op hun verklaringen. Het slachtoffer gaf op een rechtszitting aan, dat ze de verdachten vergeven had en dat de jongens al genoeg gestraft waren. 

Anders dan Kanhai acht de rechter, dat er sprake is geweest van seksueel misbruik van het slachtoffer.

De verdachten zijn reeds eerder op vrije voeten gesteld. De rechter heeft bij de oplegging van deze straf geen gevangenneming gelast. De veroordeelden blijven op vrije voeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten