woensdag 7 november 2018

Duizenden Centraal-Amerikanen in migrantenkaravaans vragen asiel aan in Mexico

(Bron foto:Arizona Public Media/Rodrigo Cervantes, Fronteras Desk)
Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kreeg tot nu toe 3.230 aanvragen binnen


Duizenden Centraal-Amerikanen die deel uitmaken van verschillende migrantenkaravaans richting de Verenigde Staten, hebben asiel aangevraagd in Mexico. Het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kreeg tot nu toe 3.230 aanvragen binnen, zo deelde het woensdag 7 november 2018 mee. 

Van de aanvragers kregen er al zo'n 2.700 tijdelijke papieren. Daarmee kunnen ze werk zoeken in het land, terwijl ze wachten op een definitieve beslissing.

De voorbije maanden zijn duizenden mensen uit Guatemala, Honduras en El Salvador het geweld uit hun land ontvlucht. Ze vormen drie karavaans van migranten die hopen de Verenigde Staten binnen te kunnen. De Amerikaanse president Donald Trump dreigt de mensen met militairen tegen te houden aan de grens.

De eerste migrantenkaravaan omvat 2.000 tot 4.300 mensen afkomstig uit Honduras. Zij verblijven momenteel in een stadion in Mexico-Stad.





De groep is nog bijna 1.000 kilometer verwijderd van de VS.

Een tweede karavaan, van 1.500 à 2.000 mensen, is aangekomen in Tapanatepec, in de zuidelijke staat Oaxaca. Een derde groep, bestaande uit 2.000 mensen uit El Salvador, bevindt zich nog 250 kilometer zuidelijker.

(Suriname Mirror/Washington Examiner/Belga/YouTube/Prensa Latina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten