woensdag 7 november 2018

Peru telt in 2018 tot 7 november bijna 800 doden 3.186 bij verkeersongevallen

Tijd voor de nodige hervormingen van Peru's verkeersregels


Er zijn dit jaar in Peru zo'n 3.200 ongevallen geweest. Het historisch macabere jaar van Peru voor verkeersongevallen wordt alleen maar erger. Aantallen vrijgegeven dinsdag 6 november 2018 door de regering, laten zien dat er tot nu toe 771 doden zijn gevallen door verkeersongelukken.

Parlementariër Mario Zúñiga Martínez onthulde de gruwelijke statistieken tijdens een parlementaire sessie dinsdag. 'Elke dag worden we wakker met tragisch nieuws over de dood bij verkeersongevallen', zei Zúñiga. 'De statistieken van de Nationale Politie van Peru laten zien, dat er tussen januari en oktober van dit jaar 746 mensen zijn omgekomen op de wegen van het land, een aantal dat in slechts enkele dagen van november is gestegen tot 771.'

Zeker 20 mensen stierven in Puno's Chucuito-regio tijdens een vreselijk busongeluk afgelopen zondag, helaas is daarmee het aantal doden voor dit jaar gestegen.


Deze dodelijke slachtoffers overtreffen veruit het totale aantal voor 2017 toen er 655 sterfgevallen in het hele jaar werden veroorzaakt door meer dan 2.780 ongevallen.

Tot dusver dit jaar, volgens de cijfers van Zúñiga, zijn er 3.186 verkeersongevallen in Peru geweest.

De belangrijkste oorzaak van ongelukken in het land zijn menselijke fouten. 'We moeten meer werken aan zaken als technische revisies van voertuigen, verbetering van snelwegen en onderrichten van bestuurders, evenals aan het garanderen van volledige en nauwkeurige registers met betrekking tot de prestaties van chauffeurs en inclusief het nut van beveiligingsprogramma's', zei Zúñiga.

Met notoir vreselijk verkeer in de hoofdstad Lima dat ongevallen veroorzaakt en gevaarlijke wegen in meer afgelegen delen van het land, laten de oogverblindende cijfers van Zúñiga zien, dat het tijd zou kunnen zijn voor de nodige hervormingen van Peru's verkeersregels.

(Suriname Mirror/Peru Reports/Andina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten