woensdag 7 november 2018

Curinde boort nieuwe markten aan voor vrije zones op Curaçao

Curinde-directrice Jacqueline Jansen positief gestemd over toekomst vrije zones


De vrije zones op het Koningsplein aan de Nieuwe Havenweg en bij Hato staan voor een grote uitdaging. Maar, met een andere koers, een verbeterd imago en via nieuwe markten en verkoopkanalen verwacht Curaçao Industrial & International Development Company (Curinde) het tij te kunnen keren, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 7 november 2018.

Curinde heeft drie jaar geleden het roer omgegooid en is behalve beheerder van het vastgoed in beide vrije – of ‘economische’ – zones sindsdien ‘zeer actief’ om nieuwe markten aan te boren en het aanbod aan de man te brengen via moderne kanalen. Dat is sowieso nodig vanwege wereldwijde veranderingen in logistiek, techniek en koopgedrag, maar zeker na de grote brand in de vrije zone op het Koningsplein in 2015 en het wegvallen van de Venezolaanse markt.

Dat schrijft Curinde-directrice Jacqueline Jansen in reactie op een artikel vorige week in het Antilliaans Dagblad, waarin Erwin Koense als voorzitter van de vakbond voor kantoor- en winkelpersoneel Boneco, zegt dat in korte tijd meer dan vijftig bedrijven zijn gesloten in de vrije zone aan de Nieuwe Havenweg en dat daardoor honderden mensen hun baan hebben verloren.

Volgens Jansen is dat beeld te dramatisch. In 2016 zijn ‘om verschillende redenen’ 22 bedrijven uit beide zones vertrokken, maar tegelijkertijd hebben zich daar ’21 nieuwe bedrijven gevestigd’ en hebben 20 bestaande bedrijven meer ruimte gehuurd, aldus de Curinde-directeur. De werkgelegenheid daalde van 784 werknemers in 2016 naar 626 in 2017, maar de omzet groeide van 915 miljoen gulden in 2015 naar 1,17 miljard in 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten