woensdag 31 oktober 2018

Suriname en Frankrijk weer rond de tafel over grensprobleem

(Bron foto: NII)
Situatie op de Marowijnerivier geniet hoogste prioriteit van zowel Suriname als Frankrijk


Tijdens een tweede overleg tussen Suriname en Frankrijk is afgesproken dat heel binnenkort wederzijdse delegaties om de tafel zullen zitten, om de situatie op de Marowijnerivier te bespreken. Er moet eenduidigheid zijn over onder andere de loop van de grenslijn, zo bericht het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag 30 oktober 2018 via het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Na een oriëntatiebezoek van een regeringsdelegatie aan het Marowijnegebied, hebben minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur van de Franse Republiek, Antoine Joly, maandag een onderhoud gehad op het ministerie. Hierbij is het belang van goed nabuurschap benadrukt.

Er is op gewezen, dat beide landen een grensrivier met elkaar delen, waarover de noodzaak nu groot is om op korte termijn te komen tot uitdrukkelijke afspraken over het beheer van en de samenwerking over de Marowijnerivier.

Het is cruciaal om langs de weg van dialoog te geraken tot duurzame oplossingen, zowel op diplomatiek als technisch gebied. De situatie op de Marowijnerivier geniet de hoogste prioriteit van zowel Suriname als Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten