zondag 25 maart 2018

Naam René Lieveld zoemt rond als waarschijnlijke nieuwe LVV-minister

Van 1993 tot 2000 en van 2011 tot 2016 was Lieveld onderdirecteur Visserij bij LVV


De Ware Tijd bericht zaterdag 24 maart 2018, dat René Lieveld hoogstwaarschijnlijk de nieuwe minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wordt. Hij zou een aanbod niet hebben afgeslagen, wordt vernomen, aldus de Ware Tijd.

De huidige minister Soeresh Algoe zou te horen hebben gekregen, dat hij plaats moet maken op het departement, ironisch genoeg voor de man met wie hij in 2016 niet langer door één deur kon. Lieveld was toen onderdirecteur Visserij, maar zijn visie en die van Algoe liepen zo ver uiteen, dat samenwerken niet langer mogelijk was.

Van 1993 tot 2000 en van 2011 tot 2016 was Lieveld onderdirecteur Visserij. Hij is nu aan het departement verbonden als adviseur.

In december vorig jaar leverde Lieveld nog kritiek op de wijze waarop minister Algoe de visserijsector wil ordenen. Algoe zei in het parlement dat per 15 januari alle visvergunningen zouden vervallen en dat vervolgens nieuwe zouden worden uitgegeven. Visserij is een continu proces dat niet abrupt kan worden stopgezet, zei Lieveld. Hij vreesde dat het plan van de minister niet haalbaar zou blijken.

'Technisch is men niet in staat om alle vergunningen uit te schrijven. Vorig jaar hebben vissers heel lang moeten wachten. Als de bewindsman alle vergunningen per 15 januari nietig verklaart zou vanaf die datum geen enkele vissersboot op zee moeten zijn, tenzij ze gelijk een andere vergunning in handen krijgen', stelde de ex-onderdirecteur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten