zondag 25 maart 2018

'Samenleving hoeft niet te twijfelen aan deskundigheid Justitie in onderzoek grote drugsvangsten'

Procureur-generaal Baidjnath Panday bevestigt betrokkenheid DEA


Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zegt, aldus de Ware Tijd zaterdag 24 maart 2018, dat de samenleving niet hoeft te twijfelen aan de deskundigheid van de Surinaamse justitie bij het onderzoek naar recente grote drugsvangsten. Hij bevestigt de betrokkenheid van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA bij het onderzoek naar onder andere de vondst van een semi-duikboot en een drugsvliegtuigje in Saramacca. 

Justitie is met buitenlandse organisaties bezig in kaart te brengen wie allemaal betrokken zijn bij de grootschalige drugssmokkel. Baidjnath Panday zegt, dat er zoveel mogelijk informatie wordt ingewonnen bij de verdachten die zijn aangehouden, om verder te werken. 'We zijn aardig opgeschoten met het onderzoek.'

Hij wil niet ingaan op kritiek in de samenleving, dat de Surinaamse autoriteiten laks zijn geweest bij het onderzoek. Hierdoor zou een belangrijke verdachte, rijstboer en media-eigenaar Radj Oedit, kans hebben gezien het land te ontvluchten. Wel zegt de procureur-generaal, dat er intensief gekeken wordt naar de manier van werken van de drugssmokkelaars om zaken niet over het hoofd te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten